Λάρισα

Σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπονται Ηλιοδώρου και Ρούσβελτ στη Λάρισα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δυο νέους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας αποκτά το επόμενο διάστημα η πόλη της Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας Ηλιοδώρου και Ρούσβελτ» προϋπολογισμού 1.443.274 ευρώ που  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Το έργο, αφορά στην αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης μέσω κατασκευής δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στην πλήρη ανακατασκευή των οδών Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ και την προέκταση της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη, ώστε να ενταχθεί σε αυτούς ποδηλατόδρομος και νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσουν ως δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας. Περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα των οδών Ηλιοδώρου και της προέκτασης της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης.  Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Το έργο  είναι ενταγμένο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) της Λάρισας και αποτελεί μέρος του έργου «Δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας» συνολικού προϋπολογισμού 3.299.998 ευρώ. Το πρώτο τμήμα του έργου που αφορά την μετατροπή των οδών Κολοκοτρώνη – Λάμπρου Κατσώνη και Κοραή σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, βρίσκεται σε εξέλιξη με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2020.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένη στρατηγική και πρόγραμμα  χρηματοδοτεί έργα ουσίας που αλλάζουν την εικόνα της  Λάρισας, τη συγχρονίζουν με την εποχή της και τις ανάγκες των κατοίκων  της» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα των αστικών αναπλάσεων προσδίδουν   ευρωπαϊκό χαρακτήρα και αναβαθμισμένη αισθητική στις πόλεις μας. Είναι έργα  βαθιά αναπτυξιακά,  που δημιουργούν  πολλές και νέες  θέσεις εργασίας. Σύντομα η Λάρισα μέσα από τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Δήμαρχο Απόστολο  Καλογιάννη και το Δήμο Λαρισαίων αποκτά δυο νέους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με νέα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο. Η συνεργασία φέρνει απτά αποτελέσματα για την πόλη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Previous ArticleNext Article