Λάρισα

Σαρακατσάνος θυμήθηκε Σαρακατσάνο… Ποιος γνωστός Λαρισαίος επιχειρηματίας έγραψε σήμερα για τον Σουφλιά και γιατί (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο και τη συμπλήρωση 17 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο άλλοτε ισχυρός Σαρακατσάνος πρόεδρος κι επιχειρηματίας, Γιώργος Καλόγηρος, θυμήθηκε τον υπουργό Γιώργο Σουφλιά με ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με το έργο που έκανε ο δεύτερος για την κατασκευή των σηράγγων των Τεμπών.

Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας αναφέρει τις ενέργειες του υπουργού για την ολοκλήρωση του έργου με τις τρεις δίδυμες σήραγγες που άφησαν πίσω τους τον δρόμο της κοιλάδας των Τεμπών.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:

«ΔΕΥΤΈΡΑ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2008 H μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων+

Στην είσοδο της υπό κατασκευή σήραγγας των Τεμπών Τ2, που όταν ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 6.100 μέτρων η καθεμία, βρέθηκε χθες το απόγευμα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα. «Είναι σημαντική στιγμή στην πολιτική μου διαδρομή ότι επί των ημερών μου στο ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση, κυρώθηκε από τη Βουλή και ξεκινάει να κατασκευάζεται ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο» είπε ο κ. Σουφλιάς προσθέτοντας ότι ως Λαρισαίος αισθάνεται μεγάλη χαρά γιατί για τους Λαρισαίους ήταν για δεκαετίες ένα άπιαστο όνειρο η κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στα Τέμπη. Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων.

Η Τ2 σήραγγα, που διέρχεται μέσα από τον Κίσσαβο, είναι μεγαλύτερη κι από αυτή της Εγνατίας Οδού, στον Δρίσκο Ιωαννίνων, μήκους 4,8 χιλιομέτρων ανά κατεύθυνση, η οποία διασχίζει το Μιτσικέλι.

Οι τρεις δίδυμες σήραγγες θα αφήσουν πίσω τους το 2012 την κοιλάδα των Τεμπών, έναν δρόμο καρμανιόλα, με δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επικίνδυνες στροφές και πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, μεγαλύτερο από τα οποία ήταν εκείνο τον Απρίλιο του 2003 με θύματα 21 μαθητές από το λύκειο Μακρυχωρίου Ημαθίας, που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή στην Αθήνα. Ο κ. Σουφλιάς μάλιστα αφιέρωσε το έργο στη μνήμη αυτών των αδικοχαμένων μαθητών.

Τα 25 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου καλύπτουν τη διαδρομή από τον Ευαγγελισμό Λάρισας μέχρι τη Σκοτίνα Πιερίας και περιλαμβάνουν τις τρεις σήραγγες Τ1 μήκους 2 χλμ., Τ2 6 χλμ. και Τ3 3 χλμ. Οι δύο πρώτες στην περιοχή Τεμπών – Ραψάνης παρακάμπτουν υπόγεια τον Κίσαβο, ενώ η τρίτη μπαίνει στον Ολυμπο από τον Πλαταμώνα ως τη Σκοτίνα. Οι τρεις σήραγγες έχουν συνολικό μήκος 11 χιλιόμετρα σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας και 22 και στα δύο ρεύματα, το πλάτος της καθεμιάς είναι 11 μέτρα και η μεταξύ τους απόσταση 300 μέτρα.

Παράλληλα, ο δρόμος έχει τρεις μεγάλες γέφυρες μήκους 700, 500 και 200 μέτρων, καθώς και πέντε ανισόπεδους κόμβους. ΔΔ»

Δείτε την ανάρτηση:

tinealarissa.gr
Previous ArticleNext Article