Αθλητισμός

Πρώτη νίκη για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Αγωνιζόμενος με την απαιτούμενη σοβαρότητα και προσηλωμένος στον αγωνιστικό του στόχο, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης έφυγε νικητής από το γήπεδο Καμινάδων, επικρατώντας με 1 – 0 της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Οι Τσαριτσανιώτες διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπορούσαν να «κλειδώσουν» την κατάκτηση των τριών βαθμών νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα. Από την πλευρά της, η Αναγέννηση του Ελασσονίτη Γιάννη Ποντίκα είναι μία εντελώς νέα ομάδα και δεν έχει καμμία σχέση με το σύνολο που υποβιβάσθηκε από την Β΄ Εθνική.

Κατά το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν με αξιώσεις στην επίτευξη ενός τέρματος αλλά οι «προειδοποιητικές βολές» των Καλφούντζου (9′), Χάμου (26′) και Γαλάνη (36′) δεν ήταν απόλυτα εύστοχες.

Στην επανάληψη, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Κατσάρα πήραν το προβάδισμα στο 62′ με κοντινό σουτ του Χάρη Μουλτσιά, ενώ στο επόμενο λεπτό «άγγιξαν» το 0 – 2 με σουτ του Γκαμπέτα που αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 81′ ο Χάμος έχασε κλασσική ευκαιρία για να σκοράρει, ενώ λίγο πριν, στο 77′ οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους με σουτ του Βαταμίδη που έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Βασίλη Αναστασίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 20χρονος τερματοφύλακας του Οικονόμου αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, διακόπτοντας το εντυπωσιακό σερί του 37χρονου αρχηγού της ομάδας Παναγιώτη Νούσια που υπεράσπιζε την εστία ανελλιπώς επί 80 αγώνες, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο 2016!

Άριστη ήταν η διαιτησία του Γρεβενιώτη Κώστα Τσέτσιλα, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Θεοδόση Φαλτάκα και τον Τρικαλινό Κώστα Λεωνίδα. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν ο Τζέλλος (27′) των ηττηθέντων και οι Μουλτσιάς (22′) – Καραλούλης (42′) των νικητών.

Οι Συνθέσεις

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιάννης Ποντίκας): Πέτρος Αναστασίου, Ξανθόπουλος, Καραμπίνας (83′ Αναγνωστόπουλος), Αλεξίου Δ., Τεπερεκίδης, Τζέλλος (68′ Γκούρλας), Λουκάς (79′ Γόρδιος), Βαταμίδης, Πρίφτι, Καρβούνης, Παπαδημητρόπουλος (65′ Αλεξίου Ευθ.).

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Αναστασίου Β., Περτζιόνι, Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Καλφούντζος, Καραλούλης (90’+1′ Μπουμπουνάρας), Μιφτάρι (54′ Γκαμπέτας), Μουλτσιάς (71′ Πετράκης), Χάμος, Κατσαμάγκας (83′ Ντούφας).

arenalarissa.gr

Previous ArticleNext Article