Ελασσόνα

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο για τη Βιομηχανική Κληρονομιά του τόπου μου στην Ελασσόνα

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στο πολύ ενδιαφέρον Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Μελετώντας την προμηχανική και πρωτοβιομηχανική ιστορία της Ελασσόνας, προσεγγίζω το παρόν και σχεδιάζω το μέλλον» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στην Ελασσόνα. Το σεμινάριο διοργανώνεται από τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, δια των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) της ΠΔΕ Θεσσαλίας δια της Συντονίστριας Αειφορίας Θεσσαλίας, την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Ελασσόνας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσσάβου-Ελασσόνας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ελασσόνας.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί την πολιτιστική κληρονομιά της Ελασσόνας πριν και μετά την ανάπτυξη της Βιομηχανίας ώστε να το εντάξουμε σαν θεματική στον προγραμματισμό μας κατά τη νέα σχολική χρονιά υλοποιώντας συναφές πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με τους μαθητές μας.
H επιμορφωτική δράση που θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των εκπ/κών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα» με φορείς– ιδρυτές τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας και πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα Σχολ. Δραστ. με συναφές θέμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο φετινός τίτλος των δράσεων του Δικτύου είναι: «Τοπική Ιστορία και Βιομηχανική κληρονομιά».
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν παρακαλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους ως την Παρασκευή 29/11/2019 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/4gzBb26LBgF1io9z8
Ενότητες του Σεμιναρίου

9:00-10:00 : Ξενάγηση στην Ι.Μ. Παναγίας Ολυμπιώτισσας

10:00-11.30.:Περιήγηση στο σήμερα – Επίσκεψη σε τοπικές Βιομηχανίες

11.30-12.30 :Περιήγηση στο χθες – Εισηγήσεις στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσσάβου-Ελασσόνας

12.30- 13.00 :Συζήτηση

13.00-13.30 :Γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα

Previous ArticleNext Article