Ελασσόνα

Πρόσκληση διάλογου για την τοπική αυτοδιοίκηση από το ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή ο νόμος που αφορά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για την εκλογή των αυτοδιοικητικών οργάνων καθιερώνεται η απλή αναλογική.

Ακόμα ο νόμος όπως υπερτονίσθηκε στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, υπηρετώντας τη νέα αντίληψη για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, θα δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για ενεργητικότερη συμμετοχή στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Έχοντας υπόψη αυτές τις δύο βασικές καινοτομίες του νόμου, η Οργάνωση Ελασσόνας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί σκόπιμο και χρήσιμο να θέσει σε δημόσια συζήτηση-διαβούλευση το ζήτημα της συνεργασίας με άλλες δυνάμεις.

Αυτές μπορεί να είναι κόμματα, δημοτικές κινήσεις, φορείς, άλλες συλλογικότητες αλλά και πρόσωπα. Με την αναλογική εκπροσώπηση και με δεδομένο πως σε ελάχιστους δήμους της χώρας συνδυασμοί θα πετύχουν το πενήντα και πάνω, η συνεργασία καθίσταται σχεδόν υποχρεωτική, είτε πριν, πολύ δε περισσότερο μετά τις εκλογές.

Για να είναι αποτελεσματική η όλη προσπάθεια της συνεργασίας προτείνουμε κατ’ αρχήν τη συγκρότηση νέας δημοτικής κίνησης στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Οι σκοποί, οι αρχές και ο τρόπος λειτουργίας της κίνησης, όπως η λήψη αποφάσεων που αφορούν το πρόγραμμα, την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου και άλλες λεπτομέρειες μπορούν να συμφωνηθούν.

Η δημοτική κίνηση μπορεί να στηρίζεται από κόμματα αλλά θα λειτουργεί εντελώς  ανεξάρτητα από αυτά. Οι αποφάσεις δηλαδή θα λαμβάνονται από τα μέλη της και θα είναι δεσμευτικές για όλους. Από την πλευρά μας προκαταβολικά δηλώνουμε πως δεν θέτουμε ως προαπαιτούμενο από ποιο χώρο θα προέρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος.

Εκτιμούμε όμως πως της όλης προσπάθειας πρέπει να ηγηθεί πρόσωπο ευρύτατης αποδοχής  και εμπιστοσύνης . Ικανό να εμπνεύσει και να κατοχυρώσει τη συναίνεση και συνεργασία πριν και μετά τις εκλογές. Με φρέσκιες απόψεις και ιδέες που να δίνουν θετική προοπτική στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.

Το επόμενο διάστημα ελπίζουμε να ξεκινήσουν οι επαφές και ο διάλογος με όσους έχουν την ίδια αντίληψη για τα δημοτικά πράγματα και επιθυμούν τη συνεννόηση και συνεργασία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

                                                              Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Previous ArticleNext Article