Ελλάδα

Πρωτοφανή επεισόδια στη δίκη της ΧΑ: Χρυσαυγίτες πέταγαν αντικείμενα, μπήκαν στην αίθουσα τα ΜΑΤ

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε μία ακόμα συνεδρίαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο αποσύρθηκε όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με το κοινό από την πλευρά της Χρυσής Αυγής να φωνάζει συνθήματα και να πετά αντικείμενα στην απένταντι πλευρά η οποία ανταπαντούσε.

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες , ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι “ Αντίπνοια” στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008. Σύμφωνα με καταγγελίες τους η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς ενώ όπως λένε υπήρχαν κενές θέσεις. Και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ωστόσο είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν την δίκη στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η έκρηξη έγινε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως “αίμα τιμή Χρυσή Αυγή”. Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε ωστόσο η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί τις 16 Φεβρουαρίου.


Πηγή: newpost.gr

Previous ArticleNext Article