Λάρισα

Πρωτοβουλία Κέλλα-Βαγενά για ευαισθητοποίηση για τα τροχαία ατυχήματα

Σε μια ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, κίνηση, προχώρησαν ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας και το μέλος της Επιτροπής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, κα. Άννα Βαγενά.

Οι δυο πολιτικοί, ανέλαβαν πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε σχέση με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αποστέλλοντας από κοινού επιστολή σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα του Ν. Λάρισας, με την οποία ζητούν την δωρεάν προβολή σχετικού βίντεοκλιπ, που παρήγαγαν μαθητές και δάσκαλοι της ΣΤ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου Χανίων και προβλήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

«Από την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής είχαμε επισημάνει ότι η οδική ασφάλεια δεν επιδέχεται κομματικές αντιπαραθέσεις και αφορά – αποκλειστικά και μόνο – την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Προς τον σκοπό αυτό, θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο, που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και η χώρα μας να πάψει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε θανατηφόρα τροχαία», επισημαίνουν, οι κκ. Κέλλας και Βαγενά.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα του Ν. Λάρισας

Φίλες και Φίλοι,

Σας αποστέλλουμε βίντεο για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε σχέση με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο παρήγαγαν μαθητές και δάσκαλοι της ΣΤ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου Χανίων και προβλήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Πρόκειται για μία εθελοντική, συλλογική και συγκινητική προσπάθεια των παιδιών, τα οποία κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «ο Άγιος Χριστόφορος» – «Στηρίζω». Στόχος του διαγωνισμού, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, είναι η ενίσχυση της οδικής παιδείας.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής μας ο Πρόεδρος, κ. Στ. Πολέντας, και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μάς ενημέρωσαν για την εξαιρετικά πλούσια δράση τους και μοιράστηκαν μαζί μας, σε συνθήκες έντονης συναισθηματικής φόρτισης, τις τραγικές εμπειρίες θανάτων μελών των οικογενειών τους σε τροχαία χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Αναγνωρίζοντας τον διαρκή αγώνα τους και στοχεύοντας στη διαρκή βελτίωση της οδηγικής και οδικής συμπεριφοράς, ζητούμε τη δωρεάν προβολή του συγκεκριμένου βιντεοκλίπ, σε βάθος χρόνου, από όλα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα του Νομού μας, ενώ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι πρόκειται να καταθέσουμε ανάλογο αίτημα στη δημόσια τηλεόραση και στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Από την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής είχαμε επισημάνει ότι η οδική ασφάλεια δεν επιδέχεται κομματικές αντιπαραθέσεις και αφορά – αποκλειστικά και μόνο – την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Προς τον σκοπό αυτό, θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο, που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και η χώρα μας να πάψει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε θανατηφόρα τροχαία.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=oCPOV1NNyLY&feature=emb_logo

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων

 

Ο Πρόεδρος, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας                    Το Μέλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας

           Χρήστος Κέλλας                                                       Άννα Βαγενά Κηλαηδόνη                                                                                                    

Previous ArticleNext Article