Αθλητισμός

Πρωταθλήτριες Θεσσαλίας οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας

Αντίθετα με τα κορίτσια της Ελασσόνας, τα αγόρια του 9ου ΓΕΛ Λάρισας ηττήθηκαν χθες στο Κλειστό του Αλκαζάρ από το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων με 2-0 σετ (25-15, 25-21) και ολοκλήρωσαν τη φετινή τους πορεία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Βόλεϊ Λυκείων. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την ομάδα της Λάρισας να πληρώνει τα λάθη σε υποδοχή, πάσα και άμυνα.

Στο 1ο σετ το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων πήρε μία διαφορά έξι πόντων 8-2, ωστόσο η λαρισινή ομάδα κατάφερε να μειώσει σε 12-9, δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή. Η συνέχεια ωστόσο δεν το επιβεβαίωσε, οι Τρικαλινοί άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά την ψαλίδα στο σκορ, φτάνοντας στη νίκη με 21-15.

Στο 2ο σετ το 9ο ΓΕΛ Λάρισας ανασυνέταξε τις δυνάμεις του, πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας. Έτσι το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων ισοφάρισε σε 9-9 και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 12-9. Το παιχνίδι εξελισσόταν σε ντέρμπι, αφού η ομάδα της Λάρισας ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και πήρε οριακό προβάδισμα με 13-12, το οποίο διατήρησε μέχρι το 20-19. Όμως το μπλοκ και η υποδοχή δεν λειτούργησαν σωστά στις τελευταίες επιθέσεις των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ισοφάρισαν σε 21-21 και στη συνέχεια με ένα σερί 4-0 κέρδισαν το σετ με 25-21, πανηγυρίζοντας έτσι την κατάκτηση του τίτλου σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Δικόπουλος και Καμινάρης.

4ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Δ. Αναγνώστου): Πετσιάς, Ψαρρής, Σπάχος, Κελεπούρης, Πάνος, Ευαγγελακόπουλος, Μαράβας (λ), Τζέλης, Δήμου.

9ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Κολιόπουλος): Δορδοκίδης, Τσέτσιλας, Αθανασίου, Κανιούρας, Κάνο, Περλέρος, Γιαμουρίδης, Διγγελίδης, Θανασάρας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι πρωταθλήτριες Θεσσαλίας, δηλαδή η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας, θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια του πανελληνίου πρωταθλήματος την πρωταθλήτρια ομάδα Στερεάς Ελλάδας (πιθανότατα το ΓΕΛ Καμένων Βούρλων). Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 του μηνός στο Κλειστό Ελασσόνας.

ΑΓΩΝΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αλλαγή δεδομένων σημειώθηκε στο χάντμπολ κοριτσιών, καθώς η Καρδίτσα ενημέρωσε χθες την αρμόδια επιτροπή ότι έχει τελικά ομάδα κι έτσι ορίστηκε να γίνει αγώνας (τελικός Θεσσαλίας) τη Δευτέρα 15 του μηνός στο Κλειστό Αγ. Θωμά. Αντίπαλοι θα τεθούν τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου και το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

ΤΖΟΥΝΤΟ-ΣΤΙΒΟΣ

Δύο ακόμα πανελλήνια πρωταθλήματα Λυκείων θα φιλοξενήσει η Λάρισα. Συγκεκριμένα την Τρίτη 16 Απριλίου στο Στάδιο Αλκαζάρ θα διεξαχθεί η β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος Στίβου με τη συμμετοχή μαθητών από τους νομούς Πιερίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Επίσης την Παρασκευή 19 του μηνός στο Κλειστό της Νεάπολης θα διεξαχθούν οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος Τζούντο.

Των Άρη Γκουτρουμάνη

και Γιάννη Μουκίδη

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article