Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια η Λίλη Αλεξούλη

Για πέμπτη φορά στην καριέρα της η Λαρισαία αθλήτρια του Πελασγού Λίλη Αλεξούλη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στον κλειστό στίβο στο αγώνισμα άλμα εις μήκος στους αγώνες που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ. Με την πρωτιά αυτή η Αλεξούλη ισοφάρισε το ρεκόρ των πέντε κατακτήσεων που είχε η Νίκη Ξάνθου.

Η αθλήτρια του Πελασγού ήταν νικήτρια στον τελικό του μήκους με 6.24 μέτρα, με δεύτερη την Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) με 5.95μ. και τρίτη την Ελένη Κουτσαλιάρη (ΓΣ Γρεβενών) με 5.93 μέτρα.

Πρωταθλητές σύλλογοι αναδείχθηκαν ο ΓΣ Κηφισιάς στις γυναίκες και ο Ολυμπιακός ΣΦΠ στους άνδρες.

Στα αγωνίσματα ξεχώρισαν η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ, ο Μιλτιάδης Τεντόγλου στο μήκος, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60μ εμπόδια και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος.

Παρούσες ήταν επίσης και οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, που δεν πρόλαβαν να αγωνιστούν, αφού μετείχαν την προηγούμενη ημέρα σε μίτινγκ του εξωτερικού. Πάντως ήταν αυτές που απένειμαν τα μετάλλια στις νικήτριες του επί κοντώ γυναικών, όπου πρώτευσε η Ελένη Κλαούντια Πόλακ, η οποία με 4.50μ θα τις συνοδεύσει στο ταξίδι της Γλασκώβης. Η 23χρονη αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έπιασε το όριο πρόκρισης με νέο απόλυτο ατομικό ρεκόρ κι έτσι θα ακολουθήσει τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Επίσης είχαμε δύο πανελλήνια ρεκόρ νεανίδων από τις Στέλλα Κωνσταντινίδου (400μ) και Κυριακή Φιλτισάκου (3.000μ βάδην), δύο ακόμα όρια για το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης από τις Ειρήνη Βασιλείου (400μ) και Μάκη Στεργιούλη (60μ), δύο μεγάλες επιδόσεις που μετράνε διεθνώς από την Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος με 1.94μ και τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ με 5.70μ.

Επίσης, πολύ καλή επίδοση σημείωσε και ο Κώστας Ζήκος στα 60μ (6.62), ενώ ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν πήρε τη νίκη για 13η φορά στη διοργάνωση και ο Ανδρέας Δημητράκης στα 1.500μ για 10η.

Η Τατιάνα Γκούσιν έγινε η 2η καλύτερη αθλήτρια στη χώρα μας όλων των εποχών με άλμα στο 1.94μ, που είναι βέβαια και νέο ατομικό ρεκόρ. Η Γκούσιν που διανύει περίοδο φόρμας, άφησε πίσω της τα προβλήματα τραυματισμών που την ταλαιπώρησαν και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Με το 1.94μ ξεπέρασε το 1.93μ της Νίκης Γκαβέρα και βρίσκεται πίσω μόνο από τη Νίκη Μπακογιάννη, που έχει 1.96μ.

Παρών στους αγώνες ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος συνεχάρη τον ΣΕΓΑΣ, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΣΕΦ για την άρτια διοργάνωση. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για ακόμη μία χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο “σπίτι” του ελληνικού κλειστού στίβου, φιλοξενούμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις μεγάλες εμφανίσεις. Είδαμε ακόμη μια φορά μεγάλες εμφανίσεις. Είμαστε αισιόδοξοι για ακόμη μία σπουδαία χρονιά για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ για την άρτια διοργάνωση και συγχαρητήρια στη διοίκηση και κυρίως στους εργαζομένους του ΣΕΦ για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε το στάδιο να βρίσκεται σε αυτήν την καλή κατάσταση και να παρέχουμε στους αθλητές μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης.

“Θέλω και το όριο

για τη Γλασκώβη”

Η Αλεξούλη βέβαια μπορεί να γράφει ιστορία στο αγώνισμα του μήκους, αλλά όπως δήλωσε αμέσως μετά την επιτυχία της στην «ΕτΔ», της αρέσει αυτό όμως περίμενε κάτι παραπάνω και αυτό ήταν να πιάσει το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης που θα γίνει αρχές Μαρτίου. Και τώρα ρίχνει όλο το βάρος για την επιτυχία αυτή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

 

ΣΩΤ. ΚΕΛΛΛΑΣ

Previous ArticleNext Article