Λάρισα

Προεδρεύει ο Χρήστος Κέλλας Στην Ελλάδα η Σύνοδος των Κοινοβουλίων της Μεσογείου

Ξεκινά από αύριο στην Αθήνα η τριήμερη Σύνοδος της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), στην οποία θα προεδρεύσει ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Πρόκειται για ένα γεγονός, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αφορά την πολυθεματική συνεργασία των 34 κρατών και των διεθνών οργανισμών, που συμμετέχουν στην ΚΣΜ, στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, του διαπολιτισμικού διαλόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ετοιμάζει παρέμβαση για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, το μεταναστευτικό και τις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία, κατά τη συνεδρίαση της 1ης Διαρκούς Επιτροπής της Συνέλευσης, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Αραβικής Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, του αν. Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών και άλλων αξιωματούχων διεθνών οργανισμών.

Επιπλέον, στις εργασίες της Συνόδου θα μιλήσουν:

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος,

Η Βουλευτής Ν. Χανίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης.

Ακόμη, εκπρόσωποι των κρατών-μελών.

Τις εργασίες της Συνόδου θα ανοίξει με ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ μηνύματα θα απευθύνουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Αντόνιο Γκουτιέρες.

 

Previous ArticleNext Article