Λάρισα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Επιμελητήριο η ενημερωτική εκδήλωση για το ΓΕΜΗ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση για το ΓΕΜΗ που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Λάρισας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που προήλθαν από τους νέους Νόμους των ΑΕ , ΕΠΕ, ο νέος Νόμος των μετασχηματισμών καθώς η λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής ΥΜΣ, η χρήση της οποίας αλλάζει όλα τα δεδομένα που ξέραμε έως σήμερα και μειώνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος και το χρόνο σύστασης μιας επιχείρησης.

H e-ΥΜΣ είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία ο ενδιαφερόμενος κάνει ο ίδιος τη σύσταση της εταιρείας του, χωρίς να απαιτείται να επισκεφθεί οποιαδήποτε δημόσια Υπηρεσία.

Παρουσιάστηκε σε πραγματικό χρόνο η ηλεκτρονική σύσταση επιχείρησης χωρίς τη φυσική παρουσία σε οποιαδήποτε δημόσια Υπηρεσία, ούτε την προσκόμιση δικαιολογητικών εγγράφων, καθώς απαιτείται η συμπλήρωση μόνο πεδίων. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία αποκτά Αριθμό ΓΕΜΗ, ΑΦΜ, προσωρινό κλειδάριθμο TAXISNET, ενώ ενημερώνεται και ο ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας.

Κατόπιν αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους ιδρυτές, ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γεωργόπουλος , Προϊστάμενος του Τμήματος Εταιρικού Δικαίου και ΓΕΜΗ του Υπουργείου Οικονομίας, η κα. Ελένη Αθανασάκη, στέλεχος του ιδίου Τμήματος, και ο. κ. Γεώργιος Σουρμελής, Research and Development Manager της Κ.Υ.Γ.E.MH.(στην ΚΕΕΕ).

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος τους Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος Σωτήριος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Χρόνης Ισαακίδης και ο Πρόεδρος της ΕΦΕΛ κ. Νικόλαος Νάτσιος.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ Ζησάκης Ιωάννης, Διοικητικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Previous ArticleNext Article