Αθλητισμός

Πολύτιμος πόντος για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Aγωνιζόμενος με εξαιρετικό πάθος και παρά τις σημαντικότατες ελλείψεις του, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης “έσωσε” την παρτίδα στο φινάλε της αναμέτρησης, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την πολύ ποιοτική ομάδα της ΑΕ Καρίτσας και με τον βαθμό που απέσπασε, πήρε ουσιαστική τόνωση στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην Γ’ Εθνική.

Οι “πράσινοι” γνώριζαν τον υψηλό δείκτη δυσκολίας του παιχνιδιού στο γήπεδο του Βατανιακού και προσπάθησαν να περιορίσουν τους χώρους των τυπικά γηπεδούχων, κάτι που κατάφεραν σε μεγάλο ποσοστό.

Όσον αφορά την επιθετική δημιουργία, οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Φώλλα πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους αλλά το έργο τους ήταν εκ προοιμίου δυσχερέστατο, με δεδομένη και την απουσία τριών μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών (Γκαμπέτα, Μπαλογιάννη, Μπάμη).

Στο 16′ οι Τσαριτσανιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις αλλά το σουτ του νεοαποκτηθέντος Κοντοθανάση μετά την πάσα του Μουλτσιά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γαλάνη.

Στο 31′ οι “κιτρινόμαυροι” της Καρίτσας έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Λαζαρίδη που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νούσια αλλά σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 36′ γυριστό σουτ του αρχηγού τους Κυρτέγου έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Νούσια.

Ο τερματοφύλακας του Οικονόμου εξουδετέρωσε στο 45′ την επικίνδυνη κεφαλιά του Καραγκούνη, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες χωρίς γκολ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο τρίτος φετινός προπονητής των περυσινών πρωταθλητών Πιερίας στην επανάληψη ανακάτεψε την “τράπουλα”, προσπαθώντας να διασπάσει την αμυντική διάταξη των “πρασίνων” και οι εμπνεύσεις του δικαιώθηκαν τελικά στο 74′, όταν ο Λαγδάρης σέντραρε από δεξιά και με εντυπωσιακό γυριστό σουτ ο Χρήστος Αλεξίου (άλλοτε παίκτης του Τυρνάβου 2005) έστειλε την μπάλα στο αριστερό “Γ” του Τσαριτσανιώτη γκολκήπερ (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και στο 90’+2′ ο αρχηγός Δημήτρης Τόλιος πραγματοποίησε μία προσπάθεια από δεξιά και φθάνοντας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε, για να “χαθεί” στην συνέχεια μέσα στις αγκαλιές των συμπαικτών του, που όλοι μαζί σε εκείνο το σημείο διατράνωσαν την πίστη τους ότι η ομάδα τους δεν θα υποβιβαστεί.

Επιβλητική η διαιτησία του Γρεβενιώτη Κώστα Τσέτσιλα (βοηθοί οι Αλέξανδρος Δρουδάκης – Στέφανος Τέγος), ο οποίος παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Κωτσιόπουλο (41′), Οικονόμου (90’+3′) των γηπεδούχων και τον Δραγατσίκη (46′) των φιλοξενουμένων.

ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ (Απόστολος Στύλος): Iω.Γαλάνης (80′ λ.τρ. Μελικιάν), Λαζαρίδης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Λαγδάρης, Παπαϊωάννου (69′ Μητράκας), Γκίκα (58′ Παπαγεωργίου), Οικονόμου, Αλεξίου, Κυρτέγος, Καραγκούνης (58′ Κυπαρίσσης).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Φώλλας): Νούσιας, Δραγατσίκης, Δραχαλίβας, Παν. Γαλάνης, Καρλιάμπας, Μάρκο, Ντούφας (76′ Χρυσοστόμου), Καραλούλης, Χ.Γ.Μουλτσιάς (90’+6′ Χ.Ε.Μουλτσιάς), Τόλιος, Κοντοθανάσης (88′ λ.τρ.Τσούντσουρας).

athleticlarissa.gr

Previous ArticleNext Article