Λάρισα

Πολιτική συγκέντρωση στη Νεάπολη πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε την Τρίτη 6 Μαρτίου στη συνοικία της Νεάπολης ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Πέτρος Παπαγεωργίου, ο οποίος, αναφερόμενος στους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα τόνισε τα εξής:

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα μνημόνια και η δημιουργία της επόμενης μέρας για την χώρα, σύμφωνα με το δικό της, υλοποιήσιμο πρόγραμμα.

Αρχικά θα πρέπει να πετύχουμε την απεξάρτηση από τα μνημόνια και την επιτροπεία, χωρίς προαπαιτούμενα. Στη συνέχεια, στοχεύουμε στη δυνατότητα αναχρηματοδότησης του χρέους μας από τις αγορές, αφού φυσικά αυτό ρυθμιστεί.

Εντέλει, θα πρέπει να σχεδιάσουμε, με τη δέσμευση ότι και θα το υλοποιήσουμε, ένα δικό μας πρόγραμμα, για το οποίο θα έχουμε την αποκλειστική ιδιοκτησία και ευθύνη».

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι, «αποδεικνύεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, λειτουργούσαν με όρους μαφίας και λυμαίνονταν κυριολεκτικά την περιουσία του ελληνικού λαού.

Δεν είναι μόνο τα γνωστά και δικαστικά τεκμηριωμένα πλέον σκάνδαλα με την Siemens και  τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και οι πιο πρόσφατες αποκαλύψεις για το φάρμακο, τη Novartis αλλά και το Μετρό, την περίοδο 2003-2007.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σκάνδαλα είναι σαφής και χωρίς σκιές: Όλα στο φως, ώστε να μην μείνει τίποτα σκοτεινό, οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και όσοι κατηγορηθούν άδικα να καθαρίσουν το όνομά τους».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της FYROM, ο συντονιστής γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση  σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις.

Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Τη σημασία αυτών των στόχων πρέπει να αντιληφθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση που εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας».

bty

 

 

Previous ArticleNext Article