Ελλάδα

Ποιοι αγρότες έχουν συνάντηση σήμερα με τον Γιάννη Δραγασάκη

Στη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας με κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη εστιάζουν τώρα την προσοχή τους οι αγρότες από όλη τη χώρα, μετά τη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα γίνει στις 4 το απόγευμα και θα συμμετάσχουν, υπό τον κ. Δραγασάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελλος ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι αγρότες προσέρχονται στο ραντεβού με το δυνατό μήνυμα που έστειλε η χθεσινή τους κινητοποίηση στην Αθήνα, που ξεκίνησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη και κατέληξε στη Βουλή όπου οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους αλλά και μοίρασαν… λάχανα στους περαστικούς.

Ο Δημήτρης Μόσχος από τη συντονιστική επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας επισήμανε πως δόθηκε ηχηρό «παρών» και τόνισε πως οι αγρότες θα περιμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης και στη συνέχεια θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον κόμβο στο Χέρσο απέκλεισαν χθες για τρεις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι, τον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, δίνοντας ωστόσο «ελευθέρας» σε οχήματα και ασθενοφόρα. Εκπρόσωπός τους τόνισε πως είναι πιθανό να επαναλάβουν την κίνησή τους αυτή και σήμερα, στη διάρκεια της συνάντησης της αντιπροσωπείας τους με τον κ. Δραγασάκη. Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα αποφασιστεί πάντως σε νέα γενική συνέλευση το βράδυ.

«Παραμένουμε στα μπλόκα που έχουμε στήσει και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζικών καταστημάτων» επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργος Χαρισόπουλος, προσθέτοντας ότι το τι μέλλει γενέσθαι ακριβώς θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση στο μπλόκο στην αεροφέγυρα.

Οι αγρότες από το μπλόκο στο Δερβένι σχεδιάζουν σήμερα να κλείσουν για δύο ώρες την Εγνατία Οδό αλλά και και τις παρακαμπτήριες οδούς από τις 12:00 έως τις 14:00. Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στον κόμβο «πράσινα φανάρια», από αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.
Πηγή: newbeast.gr

Previous ArticleNext Article