Λάρισα

Πλήθος φορέων της Αγιάς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Κόκκαλη για κοινό μέτωπο συνεργασίας απέναντι στα προβλήματα

Κάλεσμα συστράτευσης μακριά και πέρα από κομματικές γραμμές και προσωπικές στρατηγικές, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της επαρχίας Αγιάς, απεύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε στο συνεδριακό κέντρο “Χρυσαλλίδα” την Παρασκευή.

Με την αθρόα προσέλευση των τοπικών φορέων να καταδεικνύει τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας του Λαρισινού κυβερνητικού στελέχους, ο κ. Κόκκαλης εστίασε στην τοποθέτησή του, στην ανάγκη υπέρβασης παθογενειών και εγωπαθών συμπεριφορών, ώστε μέσα από τη συγκρότηση ενός αρραγούς μετώπου συνεργασίας και συνέργειας, να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για την επαρχία της Αγιάς.

Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον χαιρετισμό του, “τα τελευταία οκτώ χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε πρωτοφανείς συνθήκες, βυθισμένη στη δίνη μίας κρίσης. Μία κρίση που ας μη γελιόμαστε έχει βαθύτερα αίτια και πολυσύνθετα χαρακτηριστικά, μακριά και πέρα από οικονομικά μεγέθη.

Παράλληλα μ’ αυτή την οδυνηρή εθνική προσπάθεια στην οποία συνδράμει το σύνολο του ελληνικού λαού, νομίζω πως η κοινωνία έχει μία μοναδική ευκαιρία να αποβάλλει ως ιστορικά απόβλητα, συμπεριφορές, νοοτροπίες και αναχρονιστικά μοντέλα που φέρουν την κύρια ευθύνη που φθάσαμε σ’ αυτή την εθνική τραγωδία.

Με άλλα λόγια, πιστεύω πως η κρίση μας έχει κάνει να αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, να προτάσσουμε το επουσιώδες και να παραμερίζουμε τις επιφάσεις.

Μ’ αυτή ακριβώς τη σκέψη αποφάσισα να εγκαινιάσω ένα νέο γύρο επαφών με τους πολίτες του νομού Λάρισας, με αφετηρία την Αγιά, έναν ευλογημένο τόπο με τόσα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, κι άλλα τόσα όμως προβλήματα.

Είμαι εδώ λοιπόν για να σας ακούσω, να αφουγκραστώ τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας και μαζί να κάνουμε μία νέα προσπάθεια για να βελτιώσουμε στο βαθμό που μπορούμε την ίδια μας τη ζωή και το αύριο για τα παιδιά μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια σας θέλω συμπαραστάτες, συνεργάτες και αρωγούς. Μακριά και πέρα από κομματικές γραμμές, ιδεοληψίες και καχυποψίες που παραπέμπουν στο νοσηρό παρελθόν, να δούμε όλοι μαζί τους τρόπους που θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις μέσα από τη συνεργατικότητα.

Γιατί όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά.

Θέλω επίσης να καταστήσω σαφές πως σήμερα ξεκινά κάτι νέο. Μία προσπάθεια που δε θα τελειώσει με το πέρας της σύσκεψης αυτής. Αντίθετα, ο πραγματικός αγώνας θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη σημερινή μας συνάντηση. Γι’ αυτό το λόγο προτείνω τη σύσταση μίας τριμελούς επιτροπής που θα απαρτίζεται από εκπρόσωπο του γραφείου μου, του δήμου Αγιάς και των υπολοίπων φορέων, με στόχο την προώθηση και παρακολούθηση όλων των ζητημάτων με αμεσότητα και ευελιξία”.

Το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν ο δήμος Αγιάς και πλήθος φορέων απ’ όλους τους παραγωγικούς τομείς της επαρχίας οι οποίοι σε μία πολύωρη διαλογική διαδικασία, διατύπωσαν όλους τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής.

Μεταξύ άλλων τα βασικότερα ζητήματα που τέθηκαν ήταν αυτά των υποδομών, της αντιπλημμυρικής θωράκισης, της προσβασιμότητας, του πρωτογενούς τομέα, της εκπαίδευσης, της οικιστικής ανάπτυξης και φυσικά της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και της τουριστικής προβολής και ανάπτυξής της.

Της χθεσινής σύσκεψης θα ακολουθήσει η σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα αναλάβει την επιμέρους προώθηση όλων των ζητημάτων στα αρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό.

kokkalis agia1

kokkalis agia2

kokkalis agia3

Previous ArticleNext Article