Ελασσόνα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Βελτιώνει το δρόμο από Σαραντάπορο έως Σέρβια

Το οδικό τμήμα Σαραντάπορο – Σέρβια στα όρια του νομού Λάρισας στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας.

«Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας η κρίση του Covid-19, εμείς, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική μας και στηριζόμενοι στους εργαζόμενους της προσφοράς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν σταματήσαμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας. Και συνεχίζουμε τα έργα που δίνουν δουλειά στους ανθρώπους και ρίχνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική οικονομία. Αλλά και προετοιμάζουμε το αύριο για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους κλυδωνισμούς στην κοινωνία και στην οικονομία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Ένα ακόμη έργο που βελτιώνει την οδική ασφάλεια στην Ελασσόνα ξεκινά. Υπογράψαμε τη σύμβαση για την αποκατάσταση του οδικού τμήματος από το Σαραντάπορο έως Σέρβια στα όρια του ν. Λάρισας. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προχωράμε στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος προκειμένου να διευκολύνουμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Είναι έργο χρήσιμο καθώς το Υπουργείο Υποδομών καθυστερεί την ολοκλήρωση των μελετών για την ανακατασκευή της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης. Μέχρι τότε εμείς συντηρούμε το υπάρχον δίκτυο ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

-συντήρηση της υποδομής και ενίσχυση –καθαρισμός των τεχνικών της οδού, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται άμεση παρέμβαση

-αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη

-σήμανση και ασφάλιση των επικίνδυνων θέσεων

Previous ArticleNext Article