Ελασσόνα

Παρέμβαση Μπίζιου για επίδομα ανεργίας των απασχολούμενων στις αγροτικές εργασίες

Λύση στο θέμα των ανέργων που επιθυμούν να εργαστούν εποχιακά ως εργάτες γης χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους από το ταμείο ανεργίας έδωσε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου, με παρέμβασή της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα η Λαρισαία βουλευτής, αφού ενημερώθηκε εκτενώς για το ζήτημα και από τον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Ελασσόνας, ζήτησε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, με σχετική αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα, να δοθεί κίνητρο στους ανέργους να απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες

Χθες, λοιπόν, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής ο αρμόδιος υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος συνόδευε τον Πρωθυπουργό ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση νομοθετεί την διατήρηση του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες, άρα ότι θα λαμβάνουν και τον μισθό τους από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα.

Η κα Μπίζιου σε σχετική της δήλωση επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ίδιος ο κ. Βορίδης έχουν αποδείξει έμπρακτα πως όχι μόνο αφουγκράζονται τις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα αλλά διαθέτουν και τα αντανακλαστικά που απαιτούνται για την εξεύρεση άμεσων λύσεων.

Η ικανοποίηση μου είναι μεγάλη».

Previous ArticleNext Article