Παραπολιτικά

Παρέμβαση Δ. Ευθυμίου: Ιαματική πηγή – «χρυσάφι» παραμένει αναξιοποίητη στα παράλια του δήμου Αγιάς!

Ο γνωστός επιχειρηματίας από τα μέρη της Αγιάς Δημήτρης Ευθυμίου επαναφέρει το ζήτημα της αναγνώρισης των «θερμών πηγών» στη Θέση Δερματάς στα παράλια του δήμου Αγιάς ως Ιαματικής πηγής, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει η επίσημη αναγνώριση από το Υπουργείο Τουρισμού.

Δείτε αναλυτικά την παρέμβαση του Δημήτρη Ευθυμίου:

«Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας αν με συντονισμένες ενέργειες και μεθοδικότητα πετυχαίναμε να δώσουμε «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο που όλοι έχουμε, να αναγνωρίσουμε με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και επισήμως ως Ιαματική πηγή τα «θερμά νερά στην θέση Δερματάς».

Ώστε έτσι τα παράλια μας και κατ’ επέκταση ο Δήμος Αγιάς να γίνει ο πρώτος Δήμος της Θεσσαλίας με αναγνωρισμένη θερμή, Ιαματική πηγή, με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.


Η ύπαρξη «θερμών πηγών» στη Θέση Δερματάς (ανάμεσα από Παλιουριά και Βελίκα) είχε πάρει περίπου διαστάσεις θρύλου στο Δήμο μας καθώς ιστορικά αναφέρεται ότι ήταν τα Λουτρά της Αρχαίας Μελιβοίας. Ήταν ένα θέμα συζήτησης για πολλές γενιές, χωρίς όμως ποτέ κανένας αρμόδιος να πράξει κάτι για να διερευνήσει το θέμα.

Αυτή την απόφαση πρέπει να πάρει και να αναλάβει τα καθήκοντα της η δημοτική αρχή: Να εκπονήσει υδρογεωλογικές μελέτες στην περιοχή της Γεώτρησης στη θέση Δερματάς , να κάνει χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού και να ζητήσει υγειονομική έκθεση από την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και να συνεχίσει με αντίστοιχες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Και τα αποτελέσματα σίγουρα θα μας δικαιώσουν! Θα είναι μια εξέλιξη που θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή αναπτυξιακή προοπτική, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δήμου μας.

Ο Δήμος Αγιάς άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για τη μοναδική αυτή ανακάλυψη, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.»

tinealarissa.gr

Previous ArticleNext Article