Ελασσόνα

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ελασσονας

Στο πλαίσιο της 4ης  Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (ΑΘΛΟΥΜΑΙ -ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ),ύστερα από αναβολή λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη,4 Οκτωβρίου 2017, ποικίλες δραστηριότητες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας.

Άσκηση για Υγεία και Ευεξία ήταν το θέμα με το οποίο συνδέθηκαν οι δραστηριότητες της ημέρας.

Ύστερα από την Πανελλήνια εναρκτήρια δράση με τις μπάλες οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να<χτίσουν> την αντοχή τους και να  δυναμώσουν την καρδιά, τους πνεύμονες και γενικότερα όλο το καρδιοαναπνευστικό τους  σύστημα με βιωματικά παιχνίδια ,αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο , βόλεϊ ) και χορό.

Φυσικά ο πιο απλός τρόπος να ξεκινήσεις και να συνεχίσεις το ταξίδι για την ευεξία είναι το περπάτημα. Το περπάτημα δεν κοστίζει τίποτα, είναι ασφαλές, καις θερμίδες, βελτιώνεις την αντοχή σου και χαλαρώνεις.

Με μεγάλη χαρά και πολλά χαμόγελα τα παιδιά ξεκίνησαν για περπάτημα-πεζοπορία στην περιοχή <Αναψυκτήριο>.

Η μέρα έκλεισε με εικαστικές δημιουργίες, όπως ζωγραφική και κατασκευές βασισμένες στη συγκεκριμένη θεματολογία.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί μία θαυμάσια εμπειρία και ευκαιρία για τα παιδιά να αθληθούν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους σχέσεις και να βελτιώσουν τη φυσική και ψυχική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

20171004_101836

20171004_085130

20171004_091815

Previous ArticleNext Article