Λάρισα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα σήμερα Τετάρτη

Η ΕΛΜΕ Λάρισας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, οργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σήμερα Τετάρτη στις 7:00 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους: «Αγωνιζόμαστε για: άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και ΕΠΑΛ), 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό.

Ενιαίο 12-χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2-χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή,

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, καμιά απόλυση αναπληρωτή, κανέναν εκπαιδευτικό στην ανεργία, απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, στήριξη της Ειδικής Αγωγής, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, επαναφορά του διδακτικού ωραρίου, στα προ του 2013 επίπεδα, επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής, ανατροπή της πολιτικής, κυβέρνησης –ΕΕ –ΔΝΤ, με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο,

γιατί είναι υπόθεση όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Previous ArticleNext Article