Αθλητισμός

Πήρε το ντέρμπι με τον ΓΣΛ η ΑΕΛ

Ήταν μαχητικότατος και έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε ο ΓΣΛ στο σημερινό ντέρμπι της Νεάπολης με την ΑΕΛ και παρότι είχε πολλά διαστήματα όπου κρατούσε τα ηνία του αγώνα «λύγισε» στην τελευταία περίοδο και ηττήθηκε τελικά με 89-80.

Ο Γυμναστικός ξεκίνησε …ορεξάτα το ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 5-0 και 6-12, στο ξεκίνημα του αγώνα καταφέρνοντας να έχει στο δεκάλεπτο το προβάδισμα με 21-19.

gsl2

Στην δεύτερη περίοδο οι τυπικά γηπεδούχοι «βυσσινί» ισορρόπησαν το ματς με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πηγαίνει στον πόντο και να δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Όμως και πάλι ο ΓΣΛ κατάφερε να προηγηθεί με 41-44 1’ πριν το ημίχρονο, ένα μίνι ξέσπασμα της ΑΕΛ την έφερε μπροστά στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου μόλις με έναν πόντο, 45-44.

gsl3

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου οι «πράσινοι» πήραν ελαφρύ κεφάλι και πάλι με 46-49, η ΑΕΛ βγήκε στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν διαρκώς, τελικά οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν μια μικρή διαφορά και την διατήρησαν ως το 30’ (73-62).

Στην τελευταία περίοδο, ο ΓΣΛ μπήκε εκ νέου δυνατά στο ματς με δύο τρίποντα των Κούτρα και Γκιουλέκα, όμως δεν κατάφερε να μείνει προσηλωμένος, με συνέπεια η ΑΕΛ να εκμεταλλευτεί το γεγονός, να κρατήσει μια μικρή διαφορά και να κερδίσει τελικά το ματς με 89-80.
Διαιτητές: Θεονάς-Κάρδαρης-Στρέμπας
Δεκάλεπτα: 19-21, 45-44, 73-62, 89-80.

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Σαρημπαλίδης 16 (3), Καρατάσιος, Σταμπουλής 10 (2), Παπαχρήστος, Δεληγεώργης 2, Πολίτης 21 (2), Φιλιππόπουλος, Τσιλούλης 20 (2), Μαλτέσιος, Κούβελας, Τσούτσος 2, Θορστέινσον 18.

ΓΣΛ (Παπαναστασίου): Τόζιος 2, Συνετός, Νίκολιτς 5 (1), Τσουράκης 11 (1), Χαιρετίδης, Κούτρας 12 (2),
Μπέμπης 8 (2), Γουμενόπουλος, Γκιουλέκας 26 (5), Σπυρόπουλος 16 (1).

gsl4
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (υπηρεσιακός τεχνικός ΓΣΛ): «Είχε ένταση το ματς. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με τρεις ψηλούς να πάμε την μπάλα μέσα, αλλά δυστυχώς δεν ακουστήκαμε, υπήρχαν κρίσιμες φάσεις που ρίξαμε 5 τρίποντα σε 3 λεπτά. Τα παιδιά παλέψανε δυστυχώς δεν είμαστε πολλοί, κουραστήκαμε από ένα σημείο και έπειτα. Όχι ότι ρίχνω ευθύνες στους προηγούμενους για τις μεταγραφές, αυτοί είμαστε αυτοί παίζουμε, τέλος, τα παιδιά ματώνουν. Η ΑΕΛ έχει την πολυτέλεια, αντίθετα με εμάς, να παίζουνε δέκα παιδιά. Ελπίζω να συνεχίσουμε να βγάζουμε και στη συνέχεια το ίδιο πάθος, όπως με Ηρακλή και ΑΕΛ, αλλά ο ρόλος μας είναι δύσκολος πολύ, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Στα τελευταία λεπτά δεν αντέξαμε, ενώ η ΑΕΛ είχε απίστευτα ποσοστά στο τέλος, γιατί όλα ήταν λέι απ. Ενώ εμείς δεν μπορέσαμε να παίξουμε στην αδύνατη πλευρά για να βοηθήσουμε αυτή την κατάσταση. Συνεχίζουμε…»

gsl5
Σωτήρης Γκιουλέκας (παίκτης ΓΣΛ): «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, χρειαζόμασταν πάρα πολύ τους βαθμούς για λόγω ψυχολογίας, αλλά και για να ανέβουμε θέση στην βαθμολογία. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά στην πορεία χάσαμε την συγκέντρωσή μας, το εκμεταλλεύτηκε αυτό η ΑΕΛ και κατάφερε να πάρει τη νίκη.
Είμαι χαρούμενος όμως που είδα κόσμο στο γήπεδο σε ένα τέτοιο παιχνίδι, σαν αθλητής και σαν Λαρισαίος χαίρομαι και θέλω να συνεχιστεί αυτό, είτε παίζει ο ΓΣΛ είτε η ΑΕΛ. Καλή συνέχεια στην ΑΕΛ. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ως το τέλος για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Previous ArticleNext Article