Αθλητισμός

Πέτυχε διάνα…Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη!

Η Άννα Κορακάκη έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες! Έγινε 2 φορές μεταλλιούχος Ολυμπιονίκης. Μόνο ο Κώστας Τσικλητήρας στο στίβο το 1908 και το 1912, και ο Γιάννης Φραγκούδης (σκοποβολή) και Γιώργος Ορφανίδης το 1896 έχουν καταφέρει ανάλογα επιτεύγματα.

Η Δραμινή πρωταθλήτρια αφού εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των 25 μέτρων πριν από λίγο, τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Ελπίζω τα δύο μετάλλια να είναι το έναυσμα για τα νέα παιδιά να έλθουν στο σκοπευτήριο”ήταν οι πρώτες δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, όταν έμαθε ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που κατακτά δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, έλαμψε περισσότερο. “Δεν γνώριζα ότι είμαι η μοναδική Ελληνίδα που έχει δύο μετάλλια στους ίδιους αγώνες. Τώρα που το μαθαίνω είμαι ακόμα πιο χαρούμενη. Ο πατέρας μου ήταν κι αυτός πρωταθλητής κι ήταν εκείνος που με μύησε στα μυστικά της σκοποβολής. Τα προκριματικά ήταν ρώσικη ρουλέτα και ο ημιτελικός δύσκολος. Όταν ήλθε το μετάλλιο απελευθερώθηκα και ήλθε το χρυσό.”, είπε.

“Ελπίζω αυτά τα δύο μετάλλια να αποτελέσουν έναυσμα για να έρθουν νέα παιδιά στο σκοπευτήριο, να έχουμε κι άλλους πρωταθλητές”, πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε “ρώσικη ρουλέτα” τον προκριματικό του αγώνα της. «Μετά απελευθερώθηκα ψυχολογικά», είπε για την πρόκρισή της στον τελικό. “Είχα ήδη εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα δάκρυα της πάνω στο βάθρο, η Κορακάκη τόνισε: “Έκλαψα παρότι ήμουν αποφασισμένη να συγκρατηθώ. Στο μυαλό μου ήλθαν πολλά πράγματα, όπως τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα μαζί με τον πατέρα μου μέχρι να φτάσουμε ως εδώ. Ακούω πάντα τον πατέρα μου, αφού έχει αποδειχθεί ότι όποτε δεν το κάνω τα πράγματα δεν πάνε καλά”.

Όταν, ωστόσο, ρωτήθηκε για το τι θα έλεγε στα νέα παιδιά, η χρυσή Ολυμπιονίκης παρέδωσε μαθήματα ωριμότητας, αναφέροντας: “Η παρότρυνσή μου στα νέα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αν όχι με τον πρωταθλητισμό, τουλάχιστον με τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός είναι υγιής, ο πρωταθλητισμός όχι”.

Previous ArticleNext Article