Κόσμος

Πέθανε ο Τζορτζ Μπους

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. Ο πατέρας του επίσης πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους είχε διατελέσει 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η δήλωση των παιδιών του

Εκπροσωπώντας τα αδέρφια του ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Γ. Μπους, δήλωσε ότι «μετά από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο αγαπημένος μας πατέρας πέθανε. Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ήταν ένας άνδρας με σουδαίο χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας ένας γιος και μια κόρη θα μπορούσαν να ζητήσουν. Όλη η οικογένεια Μπους, αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για του “41ου” (προέδρου των ΗΠΑ) την ζωή και την αγάπη, την συμπόνοια, για κείνους που νοιάστηκαν και προσευχήθηκαν για τον πατέρα μας και για τα συλλυπητήρια των φίλων μας και των συμπολιτών μας».

Jim McGrath

@jgm41

Statement by the 43rd President of the United States, George W. Bush, on the passing of his father this evening at the age 94.

Ο Τζορτζ Μπους είχε γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Μία σύντομη ύφεση στην οικονομία έριξε τη δημοτικότητά του και αυτό του κόστισε μια δεύτερη θητεία. Τον είχε διαδεχθεί ο Μπιλ Κλίντον.

Previous ArticleNext Article