Λάρισα

Ο Χρ. Κέλλας στη 19η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

«Την αναγκαιότητα στήριξης του αμυγδάλου και, γενικότερα, των ελληνικών ξηρών καρπών, ενόψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, με την εφαρμογή της συμβολαιακής γεωργίας και της ολοκληρωμένης διαχείρισης», τόνισε ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το Συκούριο, όπου παραβρέθηκε στη 19η Γιορτή Αμυγδάλου.

Λίγο μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία αμυγδαλοπαραγωγών στο γραφείο του, για το θέμα των αποζημιώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Μαρτίου, ο Λαρισαίος πολιτικός εκδήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα, «που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες οι παραγωγοί, προκειμένου να παράξουν ένα ποιοτικό προϊόν, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής». Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση πως «η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των παραγωγών, δεδομένου ότι η καλλιέργεια και εμπορία ξηρών καρπών εξελίσσονται σε δυναμικά πεδία, που εισφέρουν στην αγροτική ανάπτυξη σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα», ενώ σημείωσε πως «η Λάρισα καθίσταται το επίκεντρο εξέλιξης του συγκεκριμένου κλάδου».  Ακόμη, παρότρυνε τους παραγωγούς ενόψει και του νέου νόμου περί Συνεταιρισμών, «να οργανωθούν σε Ομάδες και να αξιοποιήσουν τα κίνητρα, που θα προβλέπονται στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία».

Τέλος, ο κ. Κέλλας κάλεσε τους επισκέπτες της Γιορτής και τους καταναλωτές «να αναζητούν στην αγορά το σήμα ελληνικής προέλευσης, επιβραβεύοντας την προσπάθεια των παραγωγών για μοναδικής ποιότητας προϊόντα».

 

 

Previous ArticleNext Article