Κόσμος

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν και η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει

Αυξήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος ιρανικών εταιριών, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επιβολή νέων κυρώσεων σε παραπάνω από 24 ιρανικές εταιρίες, μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Τεχεράνη, σύμφωνα με πηγές.

Ωστόσο, το πακέτο των κυρώσεων θα έχει τέτοια μορφή, ώστε να μην παραβιάζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015, για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά 21 σεντς ή 0,4% στα 56,77 δολάρια το βαρέλι, μετά τη μείωσή του κατά 24 σεντς στα 56,56 δολάρια το βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές των συμβολαίων μηνός για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, αυξήθηκαν κατά 28 σεντς ή 0,5% στα 53,82 δολάρια το βαρέλι, μετά τη μείωσή τους κατά 34 σεντς, στην τελευταία συνεδρίαση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Previous ArticleNext Article