Λάρισα

Ο Μ.Χαρακόπουλος στον Ιερώνυμο: “Με καλούς οιωνούς ξεκινά η ποιμαντορία σας!”

«Διάβασα ότι δεν δέχεστε δώρα. Δεχθείτε, όμως, το βιβλίο μου για τους “Ρωμιούς της Καππαδοκίας” ως αντίδωρο για την αγάπη με την οποία από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις σας αγκαλιάσατε τους Λαρισαίους. Άλλωστε, και ο πολιούχος της πόλης μας, ο Άγιος Αχίλλειος, ήταν Καππαδόκης». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προσέφερε τη διδακτορική του διατριβή στον νέο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφθηκε στο επισκοπείο, προκειμένου να του ευχηθεί επί τη αναλήψει των αρχιερατική του καθηκόντων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε «μακροημέρευση» στον νέο ιεράρχη και τον διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε δίπλα σας και στο πλευρό της εκκλησίας».

Σε δήλωσή του εξερχόμενος του επισκοπείου, ο Θεσσαλός πολιτικός, σημείωσε ότι «οι ευχές όλων μας συνοδεύουν τον νέο μας δεσπότη. Η πάνδημη υποδοχή που του επιφύλαξε ο λαός της Λάρισας είναι ο καλύτερος οιωνός για την ποιμαντορία του. Έχει όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις, με σεβασμό στις παρακαταθήκες του μακαριστού Ιγνατίου, του ταπεινού επισκόπου της αγάπης, να γράψει το δικό του λαμπρό κεφάλαιο στην τοπική μας εκκλησιαστική ιστορία».

Διαχωρισμός Εκκλησίας-Πολιτείας

Ο κ. Χαρακόπουλος εξήρε «το πλούσιο κοινωνικό έργο που αθόρυβα επιτελεί η εκκλησία». Τέλος, και με την ιδιότητα του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ξεκαθάρισε ότι «σε μια εποχή που πολύς λόγος γίνεται για διαχωρισμό εκκλησίας και πολιτείας, για εμάς στη ΝΔ δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Λυπούμαι, βεβαίως, διότι οι ιδεοληψίες ορισμένων τους τυφλώνουν σε βαθμό που δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ορθοδοξία είναι βασικός πυλώνας του έθνους και παράγοντας κοινωνικής συνοχής».

Previous ArticleNext Article