Κόσμος

Ο Μουρίνιο ηθοποιός στον ρόλο του… Πάπα Φραγκίσκου!

ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έγινε μόνο ο νέος προπονητής της Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα, αλλά, παράλληλα, έκλεισε συμφωνία να λάβει μέρος σε ταινία που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάιο του 2017.

Μπορεί μέχρι σήμερα όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και όχι μόνο, να έχουν θαυμάσει τον ενεργητικό και οξύθυμο Πορτογάλο προπονητή να κατευθύνει τους παίκτες του από τους πάγκους της Μπενφίκα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Ίντερ ή της Τσέλσι, όμως ο «Special One» δεν δίστασε καθόλου να απαντήσει καταφατικά, όταν πρόσφατα του έγινε πρόταση από την κινηματογραφική εταιρεία Imagineview να «δώσει» την φωνή του ερμηνεύοντας τον Πάπα Φραγκίσκο στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Faith».

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Μαΐου του 2017 με αφορμή τα 100 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Παναγίας της Φάτιμα στην ομώνυμη πορτογαλική πόλη.  Στις 13 Μαΐου του 1917, τρία βοσκόπουλα, η Λουσία Ντος Σάντος, 10 ετών και τα ξαδέλφια της, Φρανσίσκο και Ζασίντα Μάρτο, 9 και 7 ετών αντίστοιχα, είδαν ένα όραμα έξω από την πόλη Φάτιμα στην κεντρική Πορτογαλία. Παρουσιάστηκε μπροστά τους η Παναγία μέσα σ’ ένα λαμπρό σύννεφο και τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα μέχρι τον τον Οκτώβριο.

Ο Μουρίνιο στην ταινία θα μιλάει στις τέσσερις γλώσσες των χωρών όπου έχει εργαστεί ως προπονητής, δηλαδή, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και ιταλικά. Σύμφωνα με τον Τύπο στην Πορτογαλία το Βατικανό έχει ενημερωθεί και έχει δώσει την έγκρισή του για τον «ρόλο» του Μουρίνιο ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής δήλωσε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν δίστασε καθόλου να πει το «ναι».

Ο 53χρονος Μουρίνιο, πατέρας δύο παιδιών, έχει δηλώσει ότι τα έσοδα από την ταινία θα τα δωρίσει σε φιλανθρωπική οργάνωση για μη προνομιούχα παιδιά.

Previous ArticleNext Article