Ελασσόνα

Ο κ. Γάτσας κρύβεται πίσω από επικοινωνιακούς τίτλους γιατί δεν διαθέτει στοιχεία και πρόγραμμα

Ο κ. Γάτσας προφανώς αντιλαμβανόμενος πως όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις σχέδιο για το μέλλον, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εκτοξεύεις κατηγορίες εναντίον των αντιπάλων σου, έκανε λόγο για «κατάρρευση της ΔΕΥΑΕΛ», κατηγορώντας τον δήμαρχο Ελασσόνας ως «ηθικό αυτουργό». Φυσικά, για μια ακόμη φορά προτίμησε τους επικοινωνιακούς τίτλους, καθώς δεν προσκόμισε το παραμικρό στοιχείο για να δικαιολογήσει την επίθεση.

Η ΔΕΥΑ Ελασσόνας, προς ενημέρωση των πολιτών, μέχρι σήμερα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις πληρωμές προς το μόνιμο τακτικό και εποχιακό προσωπικό της (μισθούς εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές), καθώς επίσης και με τους συνεργάτες που χρησιμοποιεί σε εξειδικευμένα αντικείμενα και με τους οποίους έχει συνάψει συμβάσεις έργου ή εργασίας, καθώς και οικονομικά ή άλλα επαγγελματικά προβλήματα με συνεργάτες ή προμηθευτές.

Εκτελεί τον προϋπολογισμό της έχοντας απορροφήσει τους έντονους κραδασμούς στα οικονομικά της που επέφεραν οι ανακατατάξεις, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης -με σκοπό την οικονομική αποδυνάμωση- για κατάργηση του ειδικού τέλους 80% -κάτι που προκάλεσε μεγάλη μείωση εσόδων- καθώς και τη μεταφορά του κόστους λειτουργίας όλων των γεωτρήσεων του Δήμου στη  ΔΕΥΑ Ελασσόνας, κάτι που προκάλεσε μεγάλη αύξηση εξόδων. Επίσης επιβαρύνθηκε με αγωγές εναντίων της και κατασχέσεις στους λογαριασμούς για οφειλές προηγούμενων δημοτικών αρχών και ανταπεξήλθε.

Παρ’ όλα αυτά, και αντί να επέλθει η «κατάρρευση», την οποία κάποιοι επεδίωξαν και προσπάθησαν να πετύχουν, η ΔΕΥΑΕΛ:

Υλοποίησε το χρηματοδοτούμενο έργο τηλεμετρίας προϋπολογισμού περίπου  2.500.000 ευρώ και αποπλήρωσε από το ταμείο της τον αναλογούντα ΦΠΑ  600.000 ευρώ

Προγραμμάτισε, μελέτησε ή επικαιροποίησε, εκτέλεσε ή ενέταξε σε προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΌΔΗΜΟΣ) πολλά μικρά και μεγαλύτερα έργα:

Αποχέτευση Τσαριτσάνης (έργο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ)

Αποχέτευση Κρανέας (έργο προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ)

Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ελασσόνας

Αποχέτευση Βερδικούσιας ( Δεύτερη φάση υπόλοιπο)

Γεώτρηση Αμουρίου και ολοκλήρωση των έργων υδρομάστευσης στον Άζωρο, στην Τσαπουρνιά, στη Φαρμάκη. Ολοκλήρωση της επέκτασης του δικτύου ομβρίων στην Καρυά. Ολοκλήρωση της επέκτασης δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης στο Στεφανόβουνοκ.α.

Και το κυριότερο, συντηρεί, αναβαθμίζει και λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα τις τρεις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στην Ελασσόνα, το Σαραντάπορο και το Λιβάδι, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, πράγμα που δεν γινόταν, ή γινόταν υποτυπωδώς  πριν αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου η παρούσα δημοτική αρχή.

Με αίσθημα ευθύνης και καταβάλλοντας κάθε φιλότιμη προσπάθεια το υπαλληλικό προσωπικό, σε κάθε βαθμίδα και ειδικότητα, εκτελεί τα καθήκοντα της καθημερινότητας ακόμη και σε προβλήματα έκτακτα και σοβαρά (πολλές φορές και εκτός ωραρίου), ικανοποιώντας κάθε τι που έχει ανάγκη ο δημότης και η δημότισσα του Δήμου Ελασσόνας.  

Φυσικά η ΔΕΥΑΕΛ προχώρησε και σε μείωση της τιμήςτου νερού για τα νοικοκυριά κατά 25%.

Για ποια ακριβώς «κατάρρευση» της επιχείρησης κάνει λόγο ο κ. Γάτσας;

Τον προκαλούμε, λοιπόν, δημόσια να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία που τον οδηγούν σε χαρακτηρισμούς σαν αυτούς που χρησιμοποίησε. Επιπροσθέτως, τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του σχέδιο για την επιχείρηση, ώστε οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν.

 

Previous ArticleNext Article