Λάρισα

Ο κόσμος χάνεται στον δρόμο για τα παράλια! Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό, Στόμιο …αγνοούνται

Απομονωμένοι, όπως υποστηρίζουν, αισθάνονται επαγγελματίες αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των παραλίων του νομού Λάρισας και κυρίως των βόρειων ακτών, όπως Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό, παραλία Κουλούρας, αλλά και του πρώην Δήμου Ευρυμενών, όπως Αλεξανδρινή, Στόμιο, Κόκκινο Νερό κ.λπ., μετά την παράδοση του νέου αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Ευαγγελισμός – Λεπτοκαρυά και των σηράγγων των Τεμπών.

Μιλώντας χθες στην «Ε», πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης στην οποία υπάγονται τα παράλια των Μεσαγγάλων και του Καστρί – Λουτρού, κ. Κώστας Ζαφείρης και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα αναφερόμενος στη σηματοδότηση του έργου και των δρόμων είπε ότι όσοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό θεωρούνται «ακατάλληλοι» για το έργο της σήμανσης και της σηματοδότησης.

Ο κ. Ζαφείρης στηρίζει τη σκληρή αυτή κριτική στο γεγονός ότι πολλοί παραθεριστές που έρχονται προς τα παράλια του Δήμου Τεμπών αλλά και του πρώην Δήμου Ευρυμενών είτε είναι Έλληνες από τη Μακεδονία και τη Θράκη είτε ξένοι κυρίως από χώρες των Βαλκανίων χάνονται κυριολεκτικά σε παράδρομους, αφού δεν υπάρχει στην περιοχή Πυργετού έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο. Επίσης σημειώνεται ότι υπάρχει άνιση κατανομή των κόμβων εισόδου – εξόδου στον αυτοκινητόδρομο και ενώ στην Πιερία υπάρχουν δέκα κόμβοι, στον νομό Λάρισας από τα σύνορα με τη Μακεδονία μέχρι τη Λάρισα υπάρχουν μόνο τρεις, του Πυργετού ο οποίος είναι ελλιπής, του Ευαγγελισμού και της Λάρισας.

Ο κ. Ζαφείρης και με την ιδιότητα του πρώην προέδρου του συλλόγου Παραλίων Αιγάνης – Μεσαγγάλων – Καστρί Λουτρό μεταφέρει την απόγνωση των συναδέλφων του επαγγελματιών για τον αποκλεισμό των παραλίων. Ακόμα κι οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν το GPS έχουν λανθασμένη πληροφόρηση με αποτέλεσμα να φτάνουν από τον βορρά στην έξοδο Ευαγγελισμού αφού διανύσουν και τις σήραγγες για να επιστρέψουν και πάλι πίσω για να φτάσουν στα παράλια του προορισμού τους.

Συχνά είναι επίσης τα φαινόμενα ξένων τουριστών να περιπλανώνται για ώρες μέσα στα στενά δρομάκια του Δέλτα του Πηνειού για φτάσουν ακόμα και στο Κόκκινο Νερό.

Ο κ. Ζαφείρης καλεί άμεσα την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο Α.Ε.» να κάνει νέες σημάνσεις με πινακίδες που σωστά να κατευθύνουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες στον προορισμό τους.

Επίσης στην έξοδο Πλαταμώνα από Βορρά, αλλά και μέσα στον οικισμό δεν υπάρχουν πινακίδες που να ενημερώνουν τους οδηγούς πώς μπορούν να κατευθυνθούν προς τα παράλια του Δήμου Τεμπών.

ΠΡΟΣΙΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

Εν τω μεταξύ, στα παράλια αλλά και τους ορεινούς οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Αιγάνης του Δήμου Τεμπών και ειδικά στην παραλιακή ζώνη, όλα είναι έτοιμα για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Πρόκειται για μοναδικό τόπο όπου προσιτά ο Έλληνας ή ο αλλοδαπός επισκέπτης μπορεί να περάσει μοναδικές διακοπές για λίγες ή περισσότερες ημέρες.

Το Καστρί Λουτρό, τα Μεσάγγαλα, η Κουλούρα, με έξι χιλιόμετρα χρυσής παραλίας με τρεις γαλάζιες σημαίες δείχνουν το καθαρό γαλάζιο της θάλασσας του Θερμαϊκού κόλπου, λίγο πριν ανταμώσει με το ανοιχτό Βόρειο Αιγαίο.

Ο κ. Ζαφείρης αναφερόμενος στα παράλια του Κάτω Ολύμπου είπε ότι υπάρχουν είκοσι πέντε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και σύγχρονα ξενοδοχεία προσφέροντας πάνω από 1.200 κλίνες, πιστοποιημένα με σήμα του ΕΟΤ. Οι επιχειρηματίες πέρασαν κατάλληλα σεμινάρια και οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι άριστες.

Σήμερα οι κυμαινόμενες τιμές για δίκλινο δωμάτιο ή διαμέρισμα από δύο ως πέντε ατόμων κυμαίνονται από 25 έως 60 ευρώ τη βραδιά. Σε ό,τι αφορά στην εστίαση οι τιμές είναι προσιτές και καθηλωμένες στην ίδια τιμή χρόνια τώρα. Στις ξαπλώστρες προσφέρονται δωρεάν με χρέωση π.χ. τον καφέ από 2,5 έως 3,5 και δωρεάν όλα τα συνοδευτικά, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ.

Τα Μεσάγγαλα μάλιστα διαθέτουν και ιαματικά αμμόλουτρα.

Στη διαμόρφωση αυτής της καλής εικόνας που παρουσιάζουν τα παράλια, λέει ο κ. Ζαφείρης είναι και οι παρεμβάσεις που έκανε η Τ.Κ. Αιγάνης και ο Δήμος Τεμπών στο σύνολό του, με ενέργειες τόσο του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου όσο και των αντιδημάρχων, τους οποίους ο κ. Ζαφείρης ευχαριστεί και μέσω του Τύπου.

Σε ό,τι αφορά στη δημόσια υγεία, ήδη λειτουργεί το Περιφερειακό Ιατρείο στα Μεσάγγαλα ενώ σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια σημαντική θα είναι φέτος για πρώτη φορά η παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου στα Μεσάγγαλα. Παράλληλα ήδη λειτουργεί η παραλία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες με ειδική πρόσβαση των συνανθρώπων αυτών χωρίς προβλήματα στη θάλασσα, έργο που έγινε με προσωπική παρέμβαση και ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.
Πηγή: eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article