Ελασσόνα

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος στην κοπή της βασιλόπιτας τριτέρκνων

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΌΣ του Δημοτικού Συμβούλου Ελασσόνας και τ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Λαρίσης Δημήτρη Παπαδημόπουλου. ΚΟΠΉ ΒΑΣΙΛΌΠΙΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ: ” Η ΕΛΛΑΣ ” – ΑΡΝΗΣΙΠΑΙΔΙΑ Η ιστορία μαρτυρεί ότι οι περίοδοι δημογραφικής συρρίκνωσης είναι περίοδοι ιστορικής παρακμής. Τα σχολεία μας κλείνουν. Η αμυντική ικανότητα λόγω μείωσης των στρατευσίμων υποβαθμίζεται. Τα ασφαλιστικό καταρρέει. Το αίτιο όμως δε βρίσκεται κυρίως στον οικονομικό παράγοντα. Είναι κατ’ εξοχήν κοινωνικό και πρωτίστως πνευματικό. Οφείλεται στη διάδοση υλιστικών αντιλήψεων κατά τα δυτικά πρότυπα και την άκριτη υιοθέτηση ενός ευδαιμονιστικού τρόπου ζωής, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, προ της εισβολής της κρίσης.

Ο Ιερός θεσμός του γάμου, σφυροκοπούμενος πανταχόθεν, εκφυλίσθηκε. Οι ψευδεπίγραφες περίοδοι του δήθεν εκσυγχρονισμού και ” προόδου”, τα σύμφωνα συμβίωσης, οι νόμοι περί αλλαγής φύλου, οι εκτρώσεις, τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης, τα άστοχα νομοθετήματα με τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα και τώρα πια… η ανεξέλεγκτη και ύποπτη μετανάστευση και λαθρομετανάστευση, που οδηγεί αναποδράστως σε παράνομο εποικισμό και αντικατάσταση του πληθυσμού της Πατρίδας μας, σε συνδυασμό με τη μαζική αναχώρηση των Ελληνοπαίδων για τις ξένες χώρες, διαζωγραφίζουν χαρακτηριστικά την πληθυσμιακή μας κατολίσθηση.

Ηγεσίες πολιτικές, ακόμη και περιπτώσεις Ιεραρχών της Διοικούσης Εκκλησίας, ανερυθρίαστα, οδηγούν στη διόγκωση και την επαύξηση των ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ του ΛΑΟΥ μας. Ενός λαού που ξεχνά το παρελθόν του, που δυστυχώς έθεσε το ΕΓΏ μπροστά από το ΕΜΕΙΣ. Που έγινε φίλαυτος, σκληρόκαρδος, αδιάφορος, φιλοχρήματος, προτιμώντας την άνεση και την ευκολία, δυσκολευόμενος να γεννήσει τέκνα… γιατί δε μπορεί να τα θρέψει, ξεχνώντας πώς και υπό ποιές οικονομικές συνθήκες γεννούσαν και ανέθρεφαν τέκνα οι προπάτορές του. Τα χωριά μας ερήμωσαν, οι κωμοπόλεις μας αγκομαχούν και βαριανασαίνουν, η γη μας δεν παράγει. Οι καιροί που έρχονται ταχέως, κυοφορούν γεγονότα… Ας βάλουμε ” ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ” κι ο καθένας μας ΑΣ ” ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ”.

Previous ArticleNext Article