Λάρισα

Ο Δημήτρης Αδάμ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Επιμελητήριο Λάρισας

«Μαζί πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα» είναι το σύνθημα του κ. Δημήτρη Αδάμ, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα και… ηχηρά σήμερα το πρωί την εκ νέου υποψηφιότητα του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Λάρισας, τονίζοντας χαρακτηριστικά «στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα να κερδίσει η επιχειρηματικότητα»

1

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο ξενοδοχείο Ιμπίριαλ ο Δημήτρης Αδάμ ανέφερε: «H  σημερινή  ημέρα  είναι  ιδιαίτερα  σημαντική  για  μένα  όχι  μόνο  γιατί  ανακοινώνω  την  υποψηφιότητα  μου για  την  προεδρία  του  Επιμελητηρίου  Λάρισας,  αλλά  γιατί  το κάνω  έχοντας  γύρω  μου  μερικούς  από  τους  σημαντικότερους  και  αξιότερους ανθρώπους  της  επιχειρηματικότητας  της  περιοχής  μας».

Στη θητεία που κλείνει προσπαθήσαμε και σ’ ένα βαθμό καταφέραμε να βάλουμε μια διαφορετική αντίληψη στη λειτουργία του Επιμελητηρίου. Μια αντίληψη που έχει σαν κέντρο την επιχειρηματικότητα,  αλλά και  τον  επιχειρηματία – άνθρωπο που επιχειρεί και στηρίζει ολόκληρη την οικονομία της χώρα.

Και κυρίως τη διαφάνεια όχι μόνο στην οικονομική διαχείριση – κάτι που άλλωστε θεωρούμε αυτονόητο – αλλά σε όλα τα επίπεδα: Στην εκπροσώπηση, στη λήψη των αποφάσεων, στο σεβασμό στον άνθρωπο και τον επαγγελματία.

Τα εμπόδια που χρειάστηκε να υπερπηδήσουμε ήταν αρκετά.

Τα περισσότερα προέκυψαν από την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, τις δυσκολίες ενός γραφειοκρατικού συστήματος διαχείρισης του κράτους, αλλά και εμπόδια που προκύπτουν από αντιλήψεις που είναι ριζωμένες στο χτες.

Δεν θέλω να αναφερθώ διεξοδικά στα «επιτεύγματα» της θητείας μας. Ελπίζω ότι ο κάθε καλόπιστος κριτής, είδε και τα θετικά και τα αρνητικά μας.

Εξάλλου  μας  ενδιαφέρει πρωτίστως  το αύριο  και  όχι  το  χτες.

Σε κάθε  περίπτωση  θεωρώ  βελτιώσαμε  την  ποιότητα  των  υπηρεσιών  στα  μέλη  μας,  διαχειριστήκαμε  τα  οικονομικά του  Επιμελητηρίου  με σύνεση  στη δύσκολή  περίοδο  των  μηδενικών  εισφορών,  στηρίξαμε  στην  πράξη  την  επιχειρηματικότητα  με  συμμετοχή  σε  αποστολές,  εκθέσεις  και   διοργανώσαμε  πληθώρα  επιμορφωτικών προγραμμάτων  για τα  μέλη  μας, παρεκβήκαμε στις  τοπικές  υπηρεσίες  αλλά και  στα   υπουργεία,  συνεργαστήκαμε  με  όλους  τους  φορείς  της  πόλης  μας,  ήμασταν  παντού  δυναμικά  παρόντες.

Αυτόν  τον  αγώνα  φιλοδοξώ  όμως να σας καλέσω να συνεχίσουμε μαζί.

Να συνεχίσουμε να αναζητούμε και να αξιοποιούμε ευκαιρίες, να ανοίγουμε δρόμους, να δημιουργούμε προϋποθέσεις. Καλούμε όλους τους ανθρώπους της περιοχής μας, που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, να βρεθούμε μαζί, πλάι – πλάι, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής ενώνοντας τις δυνάμεις μας. Οι πόρτες του Επιμελητηρίου ήταν και παραμένουν ανοιχτές για όλες και για όλους. Ομοίως είναι ανοιχτές και οι πόρτες του συνδυασμού μας για τις εκλογές. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Στόχος μας ήταν και παραμένει από τις εκλογές  να κερδίσει το Επιμελητήριο, να κερδίσει η επιχειρηματικότητα. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη ημέρα των εκλογών με όλες και με όλους, για να στηρίξουμε το θεσμό και μέσω του θεσμού τον επαγγελματία, το βιοτέχνη τον έμπορο.

Φίλες και φίλοι

Γνωρίζουμε όλοι μας καλά, πως για να κρατήσουμε βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα βιώσιμο και ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον. Μια κοινωνία και μια επιχειρηματική κοινότητα που να δραστηριοποιείται, να ρισκάρει, να κερδίζει ή να χάνει και όταν χρειάζεται να ξαναπροσπαθεί. Είναι βέβαιο πως ο καθένας μόνος, δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Κι αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο μεγάλος μας στόχος: Το Επιμελητήριο να είναι η ομπρέλα, η ασπίδα προστασίας, ο σύμβουλος, ο συνεργάτης, ο φίλος. Προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Ανοιχτό στην καινοτομία, στα σύγχρονα εργαλεία, στις καινούριες ιδέες. Το όχημα που θα οδηγήσει στη νέα εποχή, χωρίς  φοβίες, αλλά με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητες μας.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους της περιοχής μας, που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες, να έρθουν μαζί μας.

Να σταθούν δίπλα μας και να σταθούμε δίπλα τους. Να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα δράσης, στις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Θα κάνουμε το παν  για  να  επιστρέψει  το χαμόγελο  στα  χείλη  των  συναδέλφων  μας  επιχειρηματιών.

Σας ευχαριστώ

Δημήτρης Αδάμ

Previous ArticleNext Article