Λάρισα

«Ο Δήμαρχος να ζητήσει συγνώμη για τις ύβρεις εναντίον μας» – Κοινή ανακοίνωση των 4 παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

Στις 28/12/2017 εκδόθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας με αρ.πρωτ.16995/214097 , με την οποία ακυρώνεται , ως μη νόμιμη , η απόφαση της δημοτικής αρχής για την απευθείας ανάθεση – εκμίσθωση  δημοτικού χώρου στο πάρκο Αλκαζάρ για την εγκατάσταση και λειτουργία  Λούνα  Πάρκ  και  Παγοδρομίου  κατά  την  λειτουργία  του  Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων‘’ Πάρκο των Ευχών’’ .

Με κοινή μας ανακοίνωση είχαμε πολιτικά καταγγείλει  ότι η όλη διαδικασία απευθείας ανάθεσης που ακολουθήθηκε είναι μη νόμιμη . Ο κ. Καλογιάννης απάντησε στην καταγγελία μας ότι « ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες»  ενώ ταυτόχρονα σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο χαρακτήρισε την κοινή μας ανακοίνωση «μνημείο χυδαιότητας»  .  Τελικά δικαιωθήκαμε . Η διαδικασία απευθείας ανάθεσης δεν είναι νόμιμη . Αποδείχτηκε , βάσει της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , ότι «μνημείο χυδαιότητας»  αλλά και μεθόδευσης ήταν η όλη διαδικασία απευθείας ανάθεσης του κ. Καλογιάννη και των συνεργατών του .

Εμείς ως αντιπολίτευση ,με την επισήμανση του θέματος ,  θελήσαμε να προλάβουμε τα χειρότερα , θελήσαμε να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την εντιμότητα στην όλη διαδικασία . Δεν εισακουστήκαμε .

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά , ότι η  επιτυχία του εγχειρήματος του Πάρκου των Ευχών – το οποίο και εμείς ψηφίσαμε – δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας  . Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Επιστρέφουμε λοιπόν τις ύβρεις που άδικα υποστηκαμε στον κ. Καλογιάννη με την ευχή στον νέο χρόνο να έχει λιγότερη αλαζονεία και πιο ανοιχτά αυτιά στις εποικοδομητικές παρεμβάσεις της «μετωπικής αντιπολίτευσής ». Και με γενναία αυτοκριτική αναμένουμε να αποδείξει ότι έχει το πολιτικό σθένος να αναγνωρίζει τα λάθη του . Τον καλούμε  να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις ύβρεις του προς τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσής του Δ. Λαρισαίων .

Previous ArticleNext Article