Ελασσόνα

Ο Αντώνης Αδάμου και η Αριστερή Πασρέμβαση για την χαλαζόπτωση σε Ελασσόνα και Τύρναβο

Η έντονη χαλαζόπτωση στις 13 και 14-4-2019 που έπληξε την αγροτική παραγωγή (αμπελοκαλλιέργειες, τις δενδρώδεις καλλιέργειες, καλλιέργειες στο στάδιο του καρπιδίου και σε φυτά σε υπαίθριες φυτεύσεις) στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, του Δαμασίου, των Δένδρων και των Πλατανουλίων και μέρος του δήμου Ελασσόνας, είναι ένα ακόμη χτύπημα στο εισόδημα των αγροτών που έρχεται να προστεθεί στα δυσβάστακτα βάρη με τα οποία έχει φορτώσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Η μεγάλη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, η υπερφορολόγηση με υψηλούς συντελεστές και με τεκμήρια διαβίωσης, η αυξημένη τιμή του αγροτικού ρεύματος και των αγροτικών εφοδίων, το πετσόκομμα του αφορολόγητου, τα υπέρογκα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς κάλυψη όλων των ζημιών από όλα τα αίτια και στο 100% αυτών, το δήθεν “περιβαλλοντικό” χαράτσι στο νερό καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση τους.

Η εναέρια προστασία του ΕΛΓΑ έμεινε στα λόγια και οι παραγωγοί στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Είναι επιτακτικά αναγκαίο:

Nα γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών και να γίνουν δίκαιες  εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα και στο σύνολο της ζημίας  (100%).

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στον ΕΛΓΑ με εξειδικευμένους γεωπόνους για κάθε καλλιέργεια  γιατί αλλιώς οι αγρότες όλων των πληγεισών περιοχών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα σε μια περίοδο που τα χτυπήματα στο εισόδημα τους είναι επανωτά.

Να υπάρξει άμεση παρέμβαση από την Κυβέρνηση για την στήριξη του Αγροτικού εισοδήματος στις πληγείσες περιοχές.

Να παγώσουν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι δόσεις των δανείων και κάθε φορολογική υποχρέωση των αγροτών για τη φετινή χρήση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα καλλιεργητικά έξοδα τα οποία δεν θα καλυφτούν από έσοδα των καλλιεργειών.

Να αναθεωρηθεί και διευρυνθεί ο κανονισμός ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται οι αγρότες από όλους τους κινδύνους και σε όλα τα στάδια παραγωγής και στο σύνολο της ζημίας  (100%).

Αδάμου Αντώνης  περιφερειακός σύμβουλος

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

 

Previous ArticleNext Article