Ελασσόνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Δ. Παπαδημόπουλος, για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τιμούμε και φέτος, 19 Μαίου 2019, την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και μάλιστα την συμπλήρωση ενός αιώνα από τη διάπραξη του στυγερού αυτού εγκλήματος, που έλαβε χώρα υπό συνθήκες ανομολογήτου βαρβαρότητας.

Πριν 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάσθηκε στην Σαμψούντα και προέβη σε εθνική εκκαθάριση, διαπράττωντας σωρεία ειδεχθών εγκληματικών πράξεων, όπως βιασμοί, αγχόνες, δολοφονίες (ακόμη και τα βρέφη εκσφενδόνιζαν επάνω στους τοίχους προκειμένου να τα φονεύσουν), ενώ η τελευταία πράξη του δράματος εξελίχθηκε με τη σφαγή και πυρπόληση της Σμύρνης τρία χρόνια αργότερα, που για τα ελληνόπαιδα, ευτυχώς για ελάχιστο χρονικό διάστημα διδάχθηκε στο σχολείο από νεοταξίτισα συγγραφέα ! καθηγήτρια! του Πανεπιστημίου και πολιτικό ως ΄΄συνωστισμός΄΄ στο λιμάνι της Σμύρνης.

Επειδή όσοι επιβουλεύονται το έθνος μας, γνωρίζουν ότι για να εξοντώσεις ένα έθνος, αρκεί να διαγράψεις την ιστορική του μνήμη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του, να επινοήσεις κατόπιν έναν νέο τύπο παιδείας και να ξαναγράψεις τα βιβλία της ιστορίας κατά το δοκούν.

Επειδή η εκ προθέσεως διάπραξη αυτών των πράξεων από τους Τούρκους, με σκοπό να εξοντώσουν και αφανίσουν τους πληθυσμούς της Μικράς Ασίας λόγω της διακριτής θρησκευτικής και εθνικής των ταυτότητας συνιστά την έννοια της Γενοκτονίας κατά το Διεθνές Δίκαιο, ηγέτες και λαός, θα αποδειχθούμε ανάξιοι των προγόνων μας αλλά και έναντι του Ιερού Δικαίου, εάν δεν αγωνιστούμε για την καθολική και διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου και έως την τελική δικαίωση, οι δε θύτες, οφείλουν επιτέλους να ζητήσουν συγγνώμη από τους Έλληνες, Ποντίους και μη, καθώς και από όλη την ανθρωπότητα.

 

Previous ArticleNext Article