Ελασσόνα

Ολοκληρώνεται η εκπαίδευση 5 νέων επιστημόνων του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Eλασσονιτών σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Το Δίκτυο Ελασσονιτών “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συνεχίζοντας  τη μεγάλη συνεργασία που  έχει για όλο το έτος  2017,με άλλες έξι (6) χώρες,  στα πλαίσια  προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 και  με θέμα  την ανάπτυξη και ενίσχυση των κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων των νέων (Youth Work) συμμετέχει με πέντε (5) εκπροσώπους του  (που εκπροσωπούν ισάριθμους Συλλόγους Μέλη του από την περιοχή της Ελασσόνας )  στις τελικές φάσεις του προγράμματος ,που αφορούν τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή πέντε (5) νέων  επιστημόνων,  σε σεμινάρια κατάρτισης ,που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες ,όπως Σερβία ,Σλοβενία και Ελλάδα.

Τα σεμινάρια αυτά εξελίχτηκαν  ως εξής:

α. Στις αρχές Απριλίου 2017 ταχύρρυθμα σεμινάρια τριών μεντόρων του Δικτύου στην πόλη  Λουμπλιάνα της Σλοβενίας

β. στις 9-15 Ιουνίου 2017  στο Vršac της  Σερβίας, όπου υπήρξε  συνεργασία πέντε εκπροσώπων του Δικτύου ,  με οργανώσεις νεολαίας από άλλες έξι (6) χώρες, για την ενίσχυση της προετοιμασίας των ψηφιακών επικοινωνιακών στρατηγικών τους και των εκστρατειών τους και

β. το 3ο και τελευταίο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη –  Ελλάδα, από 9 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2017, όπου θα ενισχυθούν οι  στρατηγικές των οργανώσεων νεολαίας, και των οποίων οι εκπρόσωποι επιτυχώς ολοκλήρωσαν όλες τις εργασίες από την εκδήλωση στο Vršac, με χρήση εργαλείων για εκστρατείες μέσω κοινωνικών δικτύων.

Σημειώνεται ότι την εξειδικευμένη αυτή εκπαίδευση παρακολουθούν οι κ.κ.: Αθανάσιος Δήμου, Αγλαΐα Καϊμακάμη, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Βίβιαν Ντούφα και Γ. Κακαγιάννης.

Ο πρόεδρος του Δικτύου Κ. Σκριάπας ,αλλά και οι δύο Αντιπρόεδροι Θ. Αστερίου και Κ. Φουρκιώτης , δήλωσαν ότι : “Η εξάπλωση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων άλλαξε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας, την κατέστησε ψηφιακή και γρηγορότερη από ποτέ. Οι αλλαγές αυτές δεν εξαίρεσαν τον νεανικό ακτιβισμό, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό πλέον μεταφέρθηκε στη σφαίρα του διαδικτύου. Σε ένα τέτοιο ψηφιακό περιβάλλον οι οργανώσεις νεολαίας σε όλο τον κόσμο πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο υποστήριξης των στόχων και δράσεων τους. Θα πρέπει να προσαρμοστούν στις σύγχρονες συνήθειες των νέων, προκειμένου να προωθηθεί ο νεανικός ακτιβισμός. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις οργανώσεις νεολαίας να το επιτύχουν αυτό βελτιώνοντας και αναπτύσσοντας τη χρήση απεικόνισης και ψηφιακής επικοινωνίας  ως εργαλείο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και να την μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα των οργανώσεων νεολαίας για την επίτευξη των στόχων τους και την προώθηση των νεανικών κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων”.

Σημειώνεται ότι στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων των οργανώσεων νεολαίας να ενημερώνουν την κοινωνία για τις κοινωνικομορφωτικές δράσεις της νεολαίας με τη χρήση οπτικών μηνυμάτων και της ψηφιακής επικοινωνίας ως εργαλείο.

per2

Σκοποί:

–       Να δημιουργηθεί συστηματική εκπαιδευτική προσέγγιση για την ανάπτυξη της ικανότητας των νέων εργαζομένων και φορέων να χρησιμοποιούν την οπτικοποίηση στο έργο τους, να δημιουργούν και να εφαρμόζουν την ψηφιακή επικοινωνία για την επίτευξη των στόχων τους.

–       Να παρέχουν στους νέους εργαζόμενους των οργανώσεων τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για να χρησιμοποιούν την οπτικοποίηση και ψηφιακή επικοινωνία στον τομέα της νεολαίας, για την αύξηση της συμμετοχής των νέων και την ένταξης τους στον τομέα των κοινωνικομορφωτικών δράσεων.

–       Να δημιουργήσουν ένα διαδικτυακό εργαλείο για την αύξηση της ικανότητας των οργανώσεων νεολαίας να προωθούν το έργο τους, ώστε να γίνεται γνωστό σε νέους ανθρώπους μέσω της ψηφιακής επικοινωνίας.

–       Η συμμετοχή διαφόρων φορέων σε εκπαιδευτικές διαδικασίες,  ώστε να προωθήσουν τα οφέλη της εικονικοποίησης δεδομένων και της ψηφιακής επικοινωνίας στην εργασία των νέων σήμερα.

 

Στην παραπάνω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2017,  συμμετέχουν εκτός του Δικτύου “Περραιβία” ,άλλοι έξι (6) φορείς από :

Τουρκία ( Tusba Genc Gelisim Dernegi), Βοσνία -Ερζεγοβίνη (Udruzenje Proni Centar za omladinski razvoj) ,  Βέλγιο ( Youth for Exchange and Understanding International AISBL), Σλοβενία ( Tretaroka- Drustvo za reciklazne in kreativne projekte), Ισπανία ( Backslash) και Σερβία ( Balkan Urban Movement), συντονιστής του προγράμματος.

Όλες οι πληροφορίες στο www.diktioelassonas.gr.

 

Previous ArticleNext Article