Ελασσόνα

Οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας εκπαίδευσης Ελασσόνας τιμούν «το Πολυτεχνείο»

 44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Κάτω η Χούντα»  που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, ο ελληνικός λαός έφεραν ξανά τη δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε.

Το Πολυτεχνείο, δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.  Ο ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

                Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με συνεπείς και συνεχείς αγώνες περιφρουρούμε τη δημοκρατία και το αγαθό της δημοσίας δωρεάν παιδείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα αταλάντευτοι και ενωμένοι. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες μας. 

             Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας,  θα τιμήσουν τους αγώνες των νέων του Πολυτεχνείου με γιορτές που θα διοργανώσουν στα σχολεία τους. Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας θα είναι παρόν στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των φοιτητών που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας.

Προσκαλούμε τη μαθητική νεολαία της Ελασσόνας να προσέλθει στο μνημείο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική επέτειο.

Previous ArticleNext Article