Ελασσόνα

Οι βασικές προτάσεις του συνδυασμού «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΡΑΙΒΩΝ»

Η Κίνηση «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΡΑΙΒΩΝ»είναι μια Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση της Ελασσόνας, ένας συνδυασμός κοινής δράσης και συνεργασίας.

Αποτελεί μια αυτοδιοικητική έκφραση που έχει στόχο να συμβάλλει στην πλήρη ανανέωση του Δήμου Ελασσόνας ώστε να αποκτήσει την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία που του πρέπει. Ειδικότερα, η δημιουργία της Κίνησης αποτελεί μια   συνεργασία δυνάμεων με αγωνιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους, με στόχο να εκφρασθεί μια προοδευτική δημοκρατική δημοτική πολιτική για ένα σύγχρονο και Ανθρώπινο Δήμο Ελασσόνας.

Βασική επιδίωξή μας είναι η σύγκλιση όλων των κοινωνικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ευρύτερης συσπείρωσης για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης του Δήμου. Ο κύριος στόχος μας είναι ο Δήμος  Ελασσόνας, μαζί με τις αισθητικές παρεμβάσεις και την αναβάθμιση που χρειάζονται η πόλη και οι δημοτικές κοινότητες, παράλληλα, να συμβάλλει με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο σε μια πραγματική οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Ιδιαίτερα, η Κίνηση επιδιώκει στενή συνεργασία με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για κοινούς αγώνες και κοινή αντιπαράθεση με τις πολιτικές δυνάμεις, όπως είναι αυτές, που διοικούν το Δήμο σήμερα. Για το λόγο αυτό πρέπει ο Δήμος να απαγκιστρωθεί από αυτούς, που τα κριτήριά τους ήταν πάντα στενά κομματικά.

Ένας άλλος βασικός στόχος της Κίνησης είναι να φέρει το Δήμο Ελασσόνας κοντά στους δημότες και τα προβλήματά τους, ως αρωγό και συμπαραστάτη τους αλλά και ως οδηγό τους στην προώθηση της λύσης των προβλημάτων τους.Άλλωστε είναι υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής να ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες, και να συμπαρίσταται στον καθημερινό τους αγώνα για επιβίωση, αλλά και για βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους επαγγελματίες και το τοπικό εμπόριο, που δίνει εργασία και τρέφει τόσες οικογένειες, και θα αγωνισθούμε μαζί τους.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική των απολύσεων και της διαθεσιμότητας των δημοτικών και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων καθώς και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Ο Δήμος χρειάζεται υπαλλήλους με διάθεση προσφοράς και όχι να αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο απόλυσης. Επιτέλους πρέπει να σταματήσουν οι ολιγόμηνες συμβάσεις και προσλήψεις από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, επειδή δεν έχουν αποδοτικότητα και δημιουργούν νέους ανέργους. Οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται κανονικά μέσω διαγωνισμών αξιοκρατικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Κίνησή μας δεσμεύεται, ως δημοτική αρχή, να σταθεί δίπλα σε όλους τους κοινούς αγώνες του λαού και κύρια να αγωνισθεί για τη διασφάλιση και βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου. Επίσης θα αγωνισθούμε ώστε ο Δήμος μας να γίνει Δήμος ΟΛΩΝ των δημοτών και ΟΛΩΝ των δημοτικών κοινοτήτων. Είναι ανάγκη να γίνει αποκέντρωση των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων του Δήμου σε όλες τις δημοτικές Κοινότητες ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα όλοι οι δημότες σε κάθε ακριτική περιοχή. Άλλωστε το συγκεντρωτικό σύστημα που ακολουθήθηκε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ΑΠΕΤΥΧΕ και ταλαιπώρησε εκατοντάδες δημότες.

Με όλες αυτές τις θέσεις-προτάσεις μας αλλά και τις αντι-θέσεις μας καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις όλων των δημοτών Ελασσόνας να συμπαραταχθούν με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ελασσόνας «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΡΑΙΒΩΝ» για να μπορέσουμε, όλοι μαζί να ανατρέψουμε τη στασιμότητα και το βάλτωμα που προκάλεσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, και να προωθήσουμε την Ανάπτυξη στον τόπο μας.

                 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019-2023

Οι βασικές προτάσεις του συνδυασμού μας, έτσι ώστε τα 54 χωριά και η πόλη της Ελασσόνας, που συγκροτούν τον Καλλικρατικό Δήμο, να βγουν από το χρόνιο αδιέξοδο είναι:

1.Αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της επαρχίας μας.

2.Κατάρτιση προγραμμάτων για την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη του τόπου.

3.Μελέτη και ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής μας.

4.Ήπια τουριστική ανάπτυξη με πόλο τον Όλυμπο. Ορεινός, πεδινός και θρησκευτικός τουρισμός.

5.Να συνδεθούν οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής Ελασσόνας.

6.Προσπάθεια για τη δημιουργία μυθολογικού πάρκου.

7.Η αξιοποίηση του ιστορικού μας πλούτου. Στόχο αποτελεί η προβολή της τοπικής ιστορίας και η ανάδειξη των ηρώων μας που μένουν στα αζήτητα της επίσημης ιστορίας.

8.Κεντρικός σχεδιασμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων και έγκαιρος προγραμματισμός τους.

9.Όλες οι υπηρεσίες του δήμου σε όλους τους δημότες ανεξάρτητα αν κατοικούν στην πόλη της Ελασσόνας ή στα χωριά.

10.Αξιοποίηση των γαλακτοκομικών αποβλήτων προς όφελος των τυροκόμων, των κτηνοτρόφων και του περιβάλλοντος.

11.Δημιουργία φραγμάτων και ύδρευσης για την κάλυψη των αναγκών των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Δήμου Ελασσόνας.

Κεντρικό σύνθημα της δημοτικής μας παράταξης είναι: 

«Κάθε χωριό και έργο. Ο δήμος κοντά στα προβλήματα των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Ο δήμος αρωγός του κάθε πολίτη».

Previous ArticleNext Article