Λάρισα

Οι αγρότες έχουν φτάσει στα όρια τους

 «Ας το καταλάβει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με υπερφορολόγηση του πρωτογενούς τομέα, με τριπλασιασμό ασφαλιστικών εισφορών. Οι αγρότες έχουν φτάσει στα όρια τους!» Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τη 16η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη το δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Συκουρίου για την εκδήλωση που «προβάλλει το εξαιρετικής ποιότητας αμύγδαλο της περιοχής». Όπως χαρακτηριστικά είπε «η ποιότητα είναι το κλειδί που ανοίγει τις διεθνείς αγορές. Δεν αρκεί το προϊόν που παράγουμε να ξέρουμε εμείς ότι είναι ποιοτικό. Πρέπει να έχει ταυτότητα που να επιβεβαιώνεται με πιστοποίηση». Αναφέρθηκε επίσης στην αξία του υγιούς συνεταιρίζεσθαι σε Ομάδες Παραγωγών, υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μειώθηκε ο απαραίτητος αριθμός μελών για τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών κελυφωτών καρπών.

Ο κ. Χαρακόπουλος, με αφορμή τις ζημιές σε καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, επισήμανε την ανάγκη «η πολιτεία να είναι αρωγός και συμπαραστάτης του αγρότη την ώρα της δοκιμασίας με δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις όπως συνέβαινε στο παρελθόν».

Τέλος, απαντώντας στο δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο, που απηύθυνε έκκληση στους παρόντες θεσμικούς να στηρίξουν το αίτημα του δήμου για ένταξη του έργου του φράγματος Πουρναρίου-Αμπελακίων σε τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε τα εξής: «καθόσον με αφορά δήμαρχε, γνωρίζεις ότι κρούεις ανοιχτή θύρα. Όπως συνέβαλα ως υπουργός στην υλοποίηση του Αρδευτικού Αιγάνης, που πρόσφατα εγκαινιάσαμε, έτσι θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι από όποια θέση είμαι, σήμερα ή αύριο, θα στηρίξω την πραγματοποίηση του φράγματος Πουρναρίου. Τέτοια έργα υποδομών αλλάζουν το χάρτη στον πρωτογενή τομέα, φέρνουν πραγματική ανάπτυξη».

Previous ArticleNext Article