Αθλητισμός

Οικονόμος Τσαριτσάνης: Επιστρέφει στη Γ’ Εθνική με νέες φιλοδοξίες

Μετά από δύο χρόνια απουσίας ο Οικονόμος Τσαριτσάνης επιστρέφει στη Γ’ Εθνική με νέες φιλοδοξίες. Η ομάδα του Κώστα Κατσάρα ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της ενόψει των αυξημένων υποχρεώσεων της φετινής περιόδου (καθώς εκτός από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα δώσει το «παρών» και στο Κύπελλο Ελλάδος), δηλώνοντας αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μία αξιοπρεπή πορεία, αντάξια της ποδοσφαιρικής ιστορίας του Συλλόγου.

Η άνετη παραμονή στη Γ’ Εθνική είναι ο βασικός στόχος του Οικονόμου Τσαριτσάνης. Με αρκετά νέα πρόσωπα που διψούν για διάκριση, αλλά και πολλούς έμπειρους παίκτες, με πολλές παραστάσεις από τον χώρο της Γ’ Εθνικής, το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης ευελπιστεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς και να δώσει χαρά και ικανοποίηση στον φίλαθλο κόσμο του χωριού.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι η φετινή σεζόν για τον Οικονόμο άρχισε όπως ακριβώς τελείωσε η περσινή. Η χθεσινή «πρώτη» των «πρασίνων» έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή όπως και η απονομή του κυπέλλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον Ιούνιο που μας πέρασε με την ολοκλήρωση της περσινής περιόδου.

«Κατ’ αρχήν είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ομάδα επέστρεψε εκεί που, σύμφωνα με την αξία της, ανήκει. Μπορεί το χωριό να είναι μικρό, αλλά είναι καθαρά ποδοσφαιρικό χωριό, που ζει και αναπνέει για την ομάδα», επισήμανε ο τεχνικός του Οικονόμου, Κώστας Κατσάρας στη χθεσινή «πρώτη» της ομάδας και πρόσθεσε:

«Αυτό σημαίνει ότι ο Οικονόμος θα προσπαθήσει να σταθεί με αξιοπρέπεια στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε καλή ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά καταφέραμε να αποκτήσουμε πέντε νέα παιδιά, ηλικίας από 18 έως 22 ετών, γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία μας και αυτό είναι το ποδόσφαιρο που πρέπει να καλλιεργείται σε ερασιτεχνικές-ημιεπαγγελματικές κατηγορίες όπως η Γ’ Εθνική. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε δύο ποδοσφαιριστές ακόμα. Ο βασικός κορμός έχει διατηρηθεί και γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι.

Το νέο πρωτάθλημα θα έχει περισσότερες απαιτήσεις. Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά με πρόγραμμα, δεν φτάνει μόνο η ποσότητα, χρειάζεται και η ποιότητα, ο καθένας στον τομέα του να ξέρει τι κάνει, αλλά το κυριότερο σε ομάδες σαν τη δική μας είναι η κεφαλή και μεις είμαστε τυχεροί που έχουμε στη θέση του προέδρου τον κ. Χρήστο Μουλτσιά που μαζί με τους συνεργάτες του δεν μας επιτρέπουν να ανησυχούμε για τίποτα.

Μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα, πιο δυνατό από πέρσι, γιατί οι ομάδες της Μαγνησίας, αλλά και εκείνες που προέρχονται από Φωκίδα, Βοιωτία θα είναι πολύ δυνατές και θα διεκδικήσουν την άνοδο. Επομένως θα πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα για να μην κοιτάς τις έξι τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό», κατέληξε ο Κώστας Κατσάρας, ενώ ο συνεργάτης του Χάρης Νούσιας που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στο τεχνικό τιμ των «πρασινων» όπως την τελευταία χρονιά στη Γ’ Εθνική σχολίασε:

«Είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Βρίσκομαι ξανά στο σπίτι μου μετά από δύο χρόνια και είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της. Υπομονή και πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

ΧΡ. ΜΟΥΛΤΣΙΑΣ: «Η ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΧΩΡΙ»

Στην κορυφή της πυραμίδας του Συλλόγου βρίσκεται για μία ακόμα χρονιά ο Χρήστος Μουλτσιάς. Για τον πρόεδρο του Οικονόμου η χρονιά αυτή θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η Τσαριτσάνη είναι ποδοσφαιροχώρι και ο κόσμος στηρίζει την ομάδα».

«Ο Οικονόμος έχει την εμπειρία από τη Γ’ Εθνική. Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή, γιατί έτσι όπως έχει εξελιχθεί η Γ’ Εθνική για να σωθείς πρέπει να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού. Με την ίδια συνταγή και προπονητή τον Κώστα Κατσάρα και με υπομονή, επιμονή και φιλότιμο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό», υπογράμμισε ο κ. Μουλτσιάς και πρόσθεσε:

«Σαφώς φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε πιο δυνατούς αντιπάλους, αλλά και ιστορικές ομάδες. Το επίπεδο είναι ανώτερο και ελπίζουμε να φανούμε τυχεροί και αντάξιοι των προσδοκιών.

Εμείς ως διοίκηση είμαστε πάντα στο πλευρό τεχνικής ηγεσίας και παικτών και αν μη τι άλλο το σημείο αναφοράς για τον Οικονόμο είναι ο φίλαθλος κόσμος. Αυτό που συμβαίνει εδώ στην Τσαριτσάνη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Όλος ο κόσμος, παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι πάντα κοντά μας. Η Τσαριτσάνη είναι ποδοσφαιροχώρι. Χωρίς τον κόσμο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Δεν υπάρχει δυναμική χωρίς τον κόσμο. Τον ευχαριστούμε για την αγάπη του και τον διαβεβαιώνουμε ότι η προσπάθειά μας είναι έντιμη και ανιδιοτελής. Όλα γίνονται για τον τόπο μας».

Η ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ

Την ετήσια χοροεσπερίδα του προγραμμάτισε ο Οικονόμος για το Σάββατο 4 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης. Θα υπάρξει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θα επιμεληθεί προσωπικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Μουλτσιάς, που διακρίνεται και για την επίδοσή του στο τραγούδι. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Αποχώρησαν: Κολιός, Ζηρδέλης, Πήλιουρας

Αποκτήθηκαν: Καραγκούνης (Αχιλλέας Φ.), Αναστασίου (Ηρακλής Λάρ.), Γαλάνης (Τύρναβος 2005), Πετράκης (Κίσσαβος Συκουρίου), Καλφούντζος (Θεσπρωτός), Κατσαμάγκας (Δήμητρα Γιάνν.).

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ

ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της περσινής επιτυχίας του Οικονόμου Τσαριτσάνης και εκ των παλαιοτέρων παικτών, οι Σωτήρης Χάμος και Λάζαρος Κουμπούρας μίλησαν για τη νέα χρονιά εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι ο Οικονόμος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ας δούμε τι είπαν:

Σωτήρης Χάμος: «Τα συναισθήματά μας είναι πολύ ωραία και εύχομαι να έχουμε μία χρονιά με υγεία. Πετύχαμε τους στόχους μας την περσινή χρονιά, φέτος είμαστε σε καινούργια κατηγορία, όχι όμως άγνωστη για μας, η οποία ωστόσο θα είναι δύσκολη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας».

Λάζαρος Κουμπούρας: «Η ομάδα μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στη Γ’ Εθνική. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, δηλαδή μία καλή πορεία και η άνετη παραμονή. Έχουμε παιδιά με εμπειρία από την κατηγορία, αλλά και πολλούς νέους παίκτες που θέλουν να διακριθούν. Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, θα υποβιβασθούν πολλές ομάδες και αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη προσπάθεια και μεγαλύτερη προσήλωση στον στόχο μας».

Του Άρη Γκουτρουμάνη eleftheria.gr

 

Previous ArticleNext Article