Ελασσόνα

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα

Οι πρώτοι 39 σπουδαστές της Σχολής Γαλακτοκομίας της Ελασσόνας βρέθηκαν χθες στο Δημαρχείο της πόλης, εκεί όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου και αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Ευαγγέλου πλαισιωμένος από τον Διευθυντή του 2ου ΙΕΚ Λάρισας κ. Γιώργο Ραφτούλη, αφού καλωσόρισε στην Ελασσόνα τους πρώτους σπουδαστές της νέας σχολής, τους ανέλυσε όλη τη διαδρομή, μέχρι την ίδρυση και λειτουργία της σχολής, ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τον υπουργό κ. Γαβρόγλου και τον πρώην υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στους σπουδαστές τόνισε πως «είναι οι πρώτοι σε ολόκληρη την Ελλάδα που θα καταφέρουν να πάρουν μια πιστοποιημένη επαγγελματική κατάρτιση από το πρώτο ΙΕΚ που έχει στο πρόγραμμα σπουδών του, τις συγκεκριμένες ειδικότητες».

«Εδώ στην Ελασσόνα, στην πρώτη περιοχή της χώρας σε παραγωγή γάλακτος, έχετε τη δυνατότητα να λάβετε σύγχρονες γνώσεις που θα σας επιτρέψουν να γίνετε καλύτεροι επαγγελματίες. Η αρχή έγινε. Την επόμενη χρονια, ο δήμος Ελασσόνας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα μετατρέψει τις εγκαταστάσεις του παλιού καπνεργοστασίου σε ένα σύγχρονο κέντρο μάθησης της τυροκομίας. Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας, όπως, θεωρώ, και οι κτηνοτρόφοι και οι τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, με μεγάλη επιτυχία στον χώρο», τόνισε ο κ. Ευαγγέλου, ευχόμενος στους σπουδαστές «καλή αρχή».

 

Previous ArticleNext Article