Ελασσόνα

Ν. Ευαγγέλου: Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή για να χρεώσετε τους Δημότες μέχρι το 2040

Μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα και με αύξηση των περιοριστικών μέτρων λόγω Κορονοϊού η  Συμπαράταξη που διοικεί σήμερα το Δήμο μας «Ολύμπου Πολιτεία-Πύλη Ανάπτυξης» του κ. Γάτσα και «Ένας Δήμος για όλους» του κ. Καρανίκα εισάγει για συζήτηση και  ψήφιση την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου, όπως την ονομάζει.

Η πρώτη απόπειρα εισαγωγής του θέματος έγινε στις 23-3-2020 με την με  Αριθμ. Πρωτ.: 4531, πρόσκληση δια περιφοράς  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας και με επισυναπτόμενο έγγραφο από 9/3/2020 που υπογράφει η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών ως εισήγηση.

Η Παράταξή μας, παραμονή της συνεδρίασης, ζήτησε την αναβολή του θέματος σχετικά με την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου διότι όπως αναφέραμε, το θέμα είναι σοβαρό και χρειάζεται ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει όφελος για το Δήμο. Το αίτημά μας έγινε δεκτό και ευχαριστήσαμε γ’ αυτό δημόσια τη Δημοτική Αρχή.

Τα  αναλυτικά στοιχεία των υφιστάμενων  δανείων που προτείνει  η Δημοτική Αρχή  να  αναχρηματοδοτηθούν  μας κοινοποιήθηκαν  στις  10 – 4- 2020 μαζί με την Αριθμ. Πρωτ.: 5267 πρόσκληση  δια περιφοράς  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας . Η εισήγηση  από την πλευρά της δημοτικής αρχής  παρέμεινε ίδια με την προηγούμενη εισήγησή της.

Επειδή δεν υπήρχε  αναλυτική πρόταση  του Τ.Π.& Δ.  στα συνοδευτικά έγγραφα της πρόσκλησης ζητήθηκε  στις 11 – 4 – 2020 από το  Δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του συνδυασμού  μας κ. Καραγκόγκο με mail που στάλθηκε να μας δοθεί η πλήρης  πρόταση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στις 13 – 4- 2020 μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Καραγκόγκου με την προϊσταμένη της διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών στάλθηκε  το έγγραφο του Τ.Π.&Δ.  μόνο στα μέλη της οικονομικής  επιτροπής  και όχι στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (γιατί ; ; ; έπρεπε να το ζητήσουν ;;; ).

Η πρόταση του Τ.Π.&Δ. είναι με ημερομηνία 10-4-2020, και  Αριθμ. Πρωτ: 30775 και  επικαλείται «Το από 10-4-2020 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» του Δήμου  και όχι κάτι άλλο!!! Την ίδια ημέρα της πρόσκλησης!!!

Μάλλον  στο Δήμο υπάρχουν κάποιοι με μαντικές ικανότητες. Διαφορετικά πώς να εξηγηθεί ότι το  έγγραφο που υπογράφει η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού με ημερομηνία  09-04-2020  και απευθύνεται στον πρόεδρο της Ο.Ε. και κοινοποιήθηκε  μόνο στα μέλη της Ο.Ε. ταυτίζεται με την πρόταση του Τ.Π.&Δ που στάλθηκε στις  10-4-2020; Εκτός και αν υπάρχει προηγούμενη αλληλογραφία την οποία θεωρήσατε πως δεν χρειάζεται να τη γνωρίζει η αντιπολίτευση!!!

 Όπως  γίνεται κατανοητό η Δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε όλο αυτό το διάστημα με την εξειδίκευση των όρων του δανείου αλλά αρκέστηκε στην αρχική της εισήγηση η οποία καμία σχέση δεν έχει με την ολοκληρωμένη  πρόταση του Τ.Π.& Δ..

Τελικά καλούμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας ως αντιπολίτευση χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι η πρόταση της δημοτικής αρχής. Θα μάθουμε τελικά την πρότασή σας κ. Κουρομπίνα, αφού όπως αναγράφεται στην πρόσκληση είστε ο εισηγητής;

  • Τι καλούμαστε να ψηφίσουμε στις 14 – 4 – 2020 και μάλιστα δια περιφοράς σε ένα τόσο σημαντικό θέμα (και Μεγάλη Τρίτη) ;;;
  • Ποια πρόταση υιοθετεί η συμπολίτευση;; και ποια είναι η εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών προς το Σώμα;;
  • Αλήθεια αν δεν είχαμε ζητήσει αναβολή στην προηγούμενη συνεδρίαση τι θα είχαμε ψηφίσει;;; Την εισήγηση που μας στείλατε στις 23 Μαρτίου ή εκείνη του Τ.Π.&Δ που σας έστειλε στις 10 Απριλίου ;;;
  • Τόση προχειρότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Δυστυχώς αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως η Δημοτική αρχή δεν σέβεται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία καλούνται χωρίς ουσιαστική ενημέρωση να δώσουν λευκή επιταγή στις  συνεργαζόμενες παρατάξεις που σήμερα διοικούν το Δήμο.

Με mail τις 13/4/2020  Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 21:30!!! ο  κ. Δήμαρχος  μας καλεί να ψηφίσουμε το συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας και κάποια στοιχεία τα οποία εκτός από ανακριβή είναι και παραπλανητικά.

Όχι κύριε Γάτσα,  Όχι κύριε Καρανίκα, δεν θα συμμετέχουμε σ΄ αυτή τη φαρσοκωμωδία!!

Σας αφήνουμε μόνους σ΄ αυτό τον κατήφορο που έχετε πάρει!!

Όταν έχετε εισήγηση και πρόταση για ένα τόσο  σοβαρό θέμα το οποίο θα επιβαρυνθούν οι Δημότες μέχρι το 2040 τότε και μόνο τότε  θα δεχθούμε να συζητήσουμε  για την αναχρηματοδότηση των δανείων.

 

Previous ArticleNext Article