Ελασσόνα

Ν. Γάτσας: “Η Ελασσόνα έχασε μία μοναδική ευκαιρία για τον Όλυμπο”

Τα Καλύβια Κοκκινοπηλού επισκέφτηκε πρόσφατα ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με υποψηφίους του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης”.

Τον κ. Γάτσα υποδέχτηκαν στα Καλύβια Κοκκινοπηλού ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Νάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ανάγκες του αγροκτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής, και ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Αθανάσιος Γεροφωκάς, ο οποίος επεσήμανε ότι τα Καλύβια είναι μία δυναμική κοινότητα με πολλούς νέους ανθρώπους που θέλουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους υποψηφίους συμβούλους για την υποδοχή και περιέγραψε τους θεματικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη της περιοχής ξεκινά από τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και να επενδύσουν στον τόπο αυτό.

“Η ποιότητα ζωής των κατοίκων των κοινοτήτων συνδέεται με την καθημερινότητα, την εξυπηρέτηση από τις δημοτικές υπηρεσίες και την αναβάθμιση των υποδομών”, συνέχισε ο κ. Γάτσας, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να προωθηθεί η μελέτη για τη μεταφορά του νερού από τις πηγές του Ολύμπου στο λεκανοπέδιο της δημοτικής ενότητας.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στην αξιοποίηση της παρολύμπιας περιοχής με στοχευμένες δράσεις ανά κοινότητα, που θα αναδείξουν την περιοχή και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα, σύμφωνα με τη μελέτη του ΑΠΘ και του Θεοχάρη Ζάγκα.

“Ο τόπος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί, αλλά χρειάζεται έναν φορέα που να είναι προσηλωμένος σε αυτόν το στόχο. Πριν 3 χρόνια είχαμε την ευκαιρία να γίνει στον Όλυμπο μία διεθνής αθλητική διοργάνωση ορειβατικού σκι, αλλά η ομοσπονδία ζήτησε 8.000 ευρώ ως συμμετοχή του Δήμου. Τα χρήματα αυτά δεν εστάλησαν ποτέ και το σπουδαίο αυτό γεγονός ακυρώθηκε. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζουν κάποιοι τις ευκαιρίες αυτές με τόση αλαζονεία…”

Previous ArticleNext Article