Ελασσόνα

Ν. Γάτσας από Σαραντάπορο: “Να βγάλουμε την περιοχή μας από την απομόνωση

Το Σαραντάπορο επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με υποψηφίους του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης”.

Τον κ. Γάτσα καλωσόρισε στο Σαραντάπορο ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Ιπποκράτης Τζιουμακλής, ο οποίος περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια την περίοδο της συνεργασίας του με τον υποψήφιο δήμαρχο, τόσο ως αντιδήμαρχο όσο και ως συναδέλφο δημοτικό σύμβουλο.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους υποψηφίους συμβούλους της δημοτικής ενότητας Σαρανταπόρου για την υποδοχή και ανέπτυξε συνοπτικά τους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, δίνοντας έμφαση στους οδικούς άξονες που συνδέουν την Ελασσόνα με την Εγνατία και τον ΠΑΘΕ, τονίζοντας ότι: “Η ευχερέστερη πρόσβαση στην περιοχή θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές δραστηριότητες, τη βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα”. Επίσης, σημείωσε ότι “βαρύτητα πρέπει να δοθεί στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιΐας, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη συντήρηση του αρδευτικού δικτύου. Η περιοχή μας διαθέτει ένα τεράστιο κεφάλαιο αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που συντηρούν το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Ο Δήμος πρέπει να δίνει λύσεις άμεσα και αποτελεσματικά”.

Ανάμεσα στους άξονες του προγράμματος, που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι: η αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων με ένταξή τους σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παραγωγικής εκμετάλλευσης των διαθέσιμων χώρων, η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη τοπικά, με αναβάθμιση του πρώην δημαρχείου Σαρανταπόρου σε υπηρεσία μιας στάσης και η ίδρυση κλιμακίου βορείου τομέα για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, τόσο των κατοίκων (οδοποιία, φωτισμός, καθαριότητα) όσο και των επαγγελματιών, αγροτών και κτηνοτρόφων (αγροτική οδοποιία, άρδευση κ.α.).

Και συνέχισε: “Στη νέα δημοτική περίοδο προωθούμε ένα φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα εμψύχωσης και στήριξης των 40 κοινοτήτων του Δήμου μας, στο οποίο θα ενταχθούν σαράντα δράσεις μηνιαίως – μία για κάθε κοινότητα. Θέλουμε να βγάλουμε την περιοχή μας από την απομόνωση και θα τα καταφέρουμε…”

Το πρόγραμμα εμψύχωσης περιλαμβάνει: Κοινωνικές δράσεις: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων (υγεία, ευεξία, νοητική εγρήγορση) – Ενημέρωση νέων γονέων (σχολή γονέων, ψυχολογική υποστήριξη) – Τράπεζες τροφίμων για άπορες οικογένειες – Τράπεζες φαρμάκων για ανασφάλιστους / Πολιτιστικές δράσεις: Ομάδες θεάτρου – Μουσικές παραστάσεις – Μαθήματα χορού – Εργαστήρια τεχνών – Φιλαναγνωσία Τοπικές Βιβλιοθήκες / Περιβαλλοντικές δράσεις: Δράσεις καθαριότητας μονοπατιών – Ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος / Εθελοντικές δράσεις: Τράπεζες αίματος / Αναπτυξιακές δράσεις: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα αγροτικής παραγωγής – Νέες εφαρμογές στον αγροτικό τομέα – Κτηνιατρική συμβουλευτική – Ίντερνετ παντού / Ψυχαγωγικές δράσεις: Χορευτικές βραδιές – γλέντια, οργανωμένες πεζοπορίες, οργανωμένες εκδρομές σε άλλες κοινότητες του δήμου.”

Previous ArticleNext Article