Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ!

 

Στη ομιλία που ακολούθησε τον όρκο, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι η σημερινή μεταβίβαση εξουσίας δεν αφορά απλώς την αλλαγή κυβέρνησης αλλά τη μεταβίβαση της δύναμης από την Ουάσινγκτον πίσω στον λαό. «Αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή», τόνισε ο Τραμπ απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό.
Όπως τόνισε, μέχρι τώρα μια μικρή ομάδα στην Ουάσινγκτον έβγαινε κερδισμένη «εις βάρος του λαού». «Το σύστημα προστάτευε τον εαυτό του αλλά όχι τους πολίτες της χώρας μας. Οι νίκες τους δεν ήταν οι δικές σας νίκες. Οι θρίαμβοί τους δεν ήταν δικοί σας θρίαμβοι. Ενώ εκείνοι γιόρταζαν στη πρωτεύουσα του έθνους μας, οι φτωχές οικογένειες της Αμερικής δεν μπορούσαν να το κάνουν. Όλα αυτά αλλάζουν από αυτή κιόλας τη στιγμή. Επειδή αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή. Ανήκει σ’ εσάς. Αυτή είναι η δική σας μέρα, η δική σας γιορτή και οι ΗΠΑ είναι πλέον η δική σας χώρα».
Στην ομιλία του ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι όταν η Αμερική είναι ενωμένη, είναι ασταμάτηση, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Θεός να βοηθήσει τη χώρα του.
Ο Τραμπ είχε κάνει εντυπωσιακή είσοδο νωρίτερα στο Καπιτώλιο, σηκώνοντας μάλιστα τη γροθιά του θριαμβευτικά στον αέρα. Στη συνέχεια κατέβηκε τα σκαλιά και έσφιξε το χέρι του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, προτού λάβει τη θέση του για να ξεκινήσει η τελετή.
Λίγο πριν τις 19.00 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Συγκινημένος, ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αγκάλιασε τη γυναίκα του Κάρεν και χαιρέτισε το κοινό που τον επευφημούσε.
Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ο. Μπους, το ζεύγος Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και άλλοι, παρευρίσκονται στο Καπιτώλιο, όπου η τελετή είναι σε εξέλιξη.

protothema

Previous ArticleNext Article