Ελασσόνα

Νεκρή αγελάδα στο Δομένικο!

Μια ασυνήθιστη αποκρουστική εικόνα αντίκρισε χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Σαπουνάς, πηγαίνοντας στο Δομένικο Ελασσόνας, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες και παράπονα αγροτών και κατοίκων της περιοχής.

Όπως εντόπισαν οι τελευταίοι, σε συγκεκριμένο σημείο δίπλα στον κεντρικό δημόσιο δρόμο και σε χωματόδρομο, πιθανόν πριν δύο – τρεις ημέρες υπάρχει νεκρή(«ψόφια») αγελάδα, που κείτεται σε σημείο πολύ κοντά στα περιβόλια και στις καλλιέργειες αγροτών! Η αγελάδα (γαλακτοφόρα) ήταν δεμένη με σχοινί σε δέντρο και της είχαν αφαιρεθεί τα διακριτικά ενώτια που φορούσε!
Όπως είπε στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Σαπουνάς, ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εικόνα που αντίκρισε, ήδη έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να απομακρυνθεί το υπέρβαρο νεκρό ζώο, που σίγουρα αποτελεί εστία μόλυνσης, αλλά και δημιουργεί πρόβλημα στους ανθρώπους που έχουν τα περιβόλια τους στην περιοχή.
Πιθανολογείται το μεγάλο ζώο να πέθανε από κάποια αρρώστια σε σταύλο της περιοχής και κάποιοι… «έξυπνοι» να το μετέφεραν με αγροτικό αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο για να απαλλαγούν από αυτό.
«Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και σχετική νομοθεσία όταν χάνεται ένα ζώο. Γίνονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί πώς το νεκρό ζώο βρέθηκε εκεί. Υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια. Δεν ήταν ό,τι το καλύτερο αυτό που είδα σήμερα με τα μάτια μου. Θέλω να θυμίσω πως ανάλογο περιστατικό έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν και η νομοθεσία είναι αυστηρή. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους κάποιοι πως αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες και δημιουργούν προβλήματα και στους γύρω μας. Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία…», τόνισε θορυβημένος για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σαπουνάς.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article