Ελασσόνα

Νεκρή αγελάδα… κοντά σε περιβόλια στον Ευαγγελισμό

Είναι ακόμη μια αποκρουστική εικόνα που αντίκρισε προχθές το πρωί ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Σαπουνάς, πηγαίνοντας στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας, μετά από νέα καταγγελία και παράπονα αγροτών και κατοίκων της περιοχής.

Σε συγκεκριμένο σημείο δίπλα στον κεντρικό δημόσιο δρόμο, υπήρχε νεκρή(«ψόφια») αγελάδα, να κείτεται σε σημείο κοντά στα περιβόλια και σε καλλιέργειες αγροτών! Η αγελάδα(γαλακτοφόρα) σε αποσύνθεση ήταν δεμένη με σχοινί σε δέντρο και βέβαια της είχαν αφαιρεθεί τα διακριτικά ενώτια που φορούσε! Είναι μια περίπτωση «καρμπόν» αντίστοιχης περίπτωσης πριν λίγο καιρό στο Δομένικο Ελασσόνας, και το σημείο απέχει κοντά στο 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο που είχε βρεθεί τότε η άλλη αγελάδα. Χαρακτηριστικά, αυτά που είπε χθες το βράδυ στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Σαπουνάς, εξαιρετικά ενοχλημένος και από τη νέα περίπτωση: «Απαράδεκτη αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχουν λόγια. Δηλαδή, ο καθένας έτσι αυθαίρετα θα μπορεί να αφήσει το ψόφιο ζώο του όπου θέλει ελεύθερα και εμείς θα πρέπει να τρέχουμε να μαζεύουμε τα κουφάρια; Θέλω να θυμίσω πως ανάλογα περιστατικά έχουν ξανασυμβεί και στο παρελθόν και η νομοθεσία είναι αυστηρή. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους κάποιοι πως αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες και δημιουργούν προβλήματα και στους γύρω μας. Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στον Εισαγγελέα για όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις νεκρές αγελάδες σε τοποθεσίες του Δήμου μας».
Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Πέμπτη, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σαπουνάς θα επισκεφθεί την Εισαγγελία Λάρισας για να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article