Λάρισα

Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση τη μη καταβολή του δώρου του Πάσχα

Ανεπαρκή και αμφίβολης αποτελεσματικότητας είναι τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία επιχειρήσεων και εργαζομένων από τις συνέπειες του Covid – 19.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί άμεσα το μέγεθος του προβλήματος, την τεράστια άνοδο της ανεργίας που καταγράφηκε ήδη από το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και τα τραγικά αποτελέσματα της ύφεσης στην οικονομία.

Τα μόλις 800 ευρώ της επιδότησης για ενάμιση μήνα είναι πολύ μικρό ποσό. Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς επίδομα, απαιτείται ειδικό επίδομα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ενώ είναι τουλάχιστο αφελής όποιος πιστεύει οτι οι απολύσεις θα αποφευχθούν με … παραινέσεις. Απαιτείται άμεση ακύρωση όσων απολύσεων έγιναν και απαγόρευση καινούριων.

Χρειάζονται μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που τα ωράρια λειτουργίας έχουν επεκταθεί, όπως στα σούπερ μάρκετ. Είναι αναγκαίο ένα έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες και απαιτείται η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί καν την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπως δυστυχώς αφήνει να εννοηθεί οτι εξετάζει ο κ. Σταικούρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προνοήσει για δύσκολες συγκυρίες όπως αυτή που διανύει σήμερα η χώρα, εξασφαλίζοντας «μαξιλάρι» 35 δισ. ευρώ. Ας το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση για να προστατεύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις πριν είναι πολύ αργά…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 

 

Previous ArticleNext Article