Ελλάδα

Στους 77 ο αριθμός των νεκρών – 164 ενήλικες τραυματίες και 23 παιδιά

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.  Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε ότι ο έως τώρα απολογισμός είναι 74 νεκροί.

Πριν από λίγο, στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν άλλες δύο σορούς, κι έτσι ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 76.
Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς 71 παραμένουν στα νοσοκομεία 71. Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.

Όπως επισήμανε  η  εκπρόσωπος,  οι έρευνες  για  τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από ομάδες πεζών περιπολιών, αποτελούμενων από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές, Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα.
Η κυρία Μαλλίρη πρόσθεσε ότι συνεχίζεται το δύσκολο έργο της καταγραφής των αγνοουμένων, τονίζοντας ότι για να οριστικοποιηθεί οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με το 199, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.  «Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη θλίψη για τη απώλεια των συνανθρώπων μας και την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες», κατέληξε η εκπρόσωπος.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει εξελίξεις όσον αφορά στο ζήτημα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Άγνωστος παραμένει τόσο ο χρόνος μεταφοράς τους στο νοσοκομείο όσο και ο χρόνος κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η νεκροτομή και η αναγνώρισή τους.

Ο φόβος για περισσότερα θύματα είναι υπαρκτός, καθώς υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη: από τα περίπου 1.500, έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450.

Previous ArticleNext Article