Ελασσόνα

Νίκος Ευαγγέλου: «Υπόθεση όλων» η Γαλακτοκομική

Συνάντηση κι ενημέρωση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων και κοινοτήτων της Ελασσόνας, με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Γαλακτοκομικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας.

Αμέσως μετά με δήλωσή του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, υποστήριξε:

«Η Γαλακτοκομική Σχολή, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο, ως παράρτημα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας, και από την επόμενη χρονιά, μεταφερόμενη στο παλιό Καπνεργοστάσιο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο στη δημοτική αρχή. Είναι μία υπόθεση που αφορά σε ολόκληρη την Ελασσόνα, την τοπική της οικονομία, την ανάπτυξη, το μέλλον της.

Ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων της επαρχίας για να στηριχθεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στην Ελασσόνα. Σχέδιό μας η διασύνδεση της Σχολής με τους ντόπιους παραγωγούς γάλακτος, με τις μεγάλες επιχειρήσεις της επαρχίας, με τη Φέτα ΠΟΠ της Ελασσόνας. Στόχος μας η μετατροπή της Ελασσόνας σε πανελλαδικό κέντρο έρευνας και κατάρτισης, σε σχέση με την κτηνοτροφία και το γάλα.

Επιτέλους, ο “λευκός χρυσός” της χώρας μπορεί και πρέπει να γίνει αιχμή του δόρατος για την ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς μας τομέα».

Previous ArticleNext Article