Ελασσόνα

Νίκος Ευαγγέλου: Με τη δική σας ψήφο την Κυριακή, Συνεχίζουμε!

Με την προεκλογική του ομιλία στη κεντρική πλατεία Ελασσόνας, ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα ο Δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ευαγγέλου επικεφαλής του συνδυασμού “Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε” .

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Κατσαρός, οι πρώην βουλευτές Ιωάννης Παπαδημόπουλος και Ελευθέριος Κυριακού, η πρώην έπαρχος  περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μαμάρα, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ, η πολιτευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, τα στελέχη της ΝΔ Γιώργος Αδαμούλης και Γιώργος Καραβάνας,  ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. της ΝΔ Ελασσόνας Θωμάς Κίτσης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Ευαγγέλου:

Κυρίες και Κύριοι,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποψινή σας, συγκλονιστική παρουσία!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, για όσα κάνατε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου!

Μα πολύ περισσότερο, για την εμπιστοσύνη που δείξατε στην δημοτική μας αρχή όλα αυτά τα χρόνια!

Η ψήφος σας ήταν αυτή που μας ανέδειξε και πάλι πρώτη δύναμη στο δήμο Ελασσόνας!

Η ψήφος σας ήταν αυτή που αύξησε σημαντικά τον αριθμό των ψηφοδελτίων μας σε ολόκληρο τον Δήμο, πετυχαίνοντας έτσι ένα ακόμα ρεκόρ!

Με τη δική σας ψήφο την Κυριακή, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Είσαστε όλοι εσείς που κλείσατε τα αυτιά σας σε κραυγές και ψίθυρους όταν κάποιοι προσπάθησαν να μας διαβάλλουν ηθικά.

Είσαστε όλοι εσείς που μας στηρίξατε στις δύσκολες αποφάσεις.

Είσαστε όλοι εσείς που καταλάβατε πως ακόμα και τα λάθη μας ήταν ανθρώπινα και όχι εσκεμμένα για να δημιουργήσουμε την όποια αντιπαράθεση ή αντιπαλότητα.

Στέκομαι λοιπόν μπροστά σας και σας καλώ όλους, μαζικά, δυναμικά και με χαμόγελο, να σταθείτε και πάλι με παρρησία στις κάλπες της Κυριακής και να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ταξίδι μας που ξεκίνησε εδώ και καιρό!

Σας ζητώ να στηρίξετε τον συνδυασμό μας για να πάμε την Ελασσόνα ακόμα πιο ψηλά!

Σας ζητώ να μας δώσετε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο, αναπτυξιακό έργο, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας, και για το οποίο έχουμε δουλέψει σκληρά και μεθοδικά, πέντε ολόκληρα χρόνια.

Σας ζητώ να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις, χωρίς προσωπικές έχθρες και μικροκομματικές κόντρες.

Στόχος μας είναι να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε!

Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του Δήμου μας!

Να δώσουμε στην Ελασσόνα την αναπτυξιακή πνοή που έχει ανάγκη!

Να προχωρήσουμε με πρόγραμμα και σχέδιο, που έχουμε ήδη καταθέσει στους πολίτες, στην πραγματική αξιοποίηση του Ολύμπου!

Να μετατρέψουμε την Γαλακτοκομική Σχολή της Ελασσόνας σε μια κυψέλη έρευνας και καινοτομίας, μαζί με την Σχολή Μελισσοκομίας, σε μοχλούς οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης ολόκληρης της επαρχίας!

Να προχωρήσουμε στα μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα ολόκληρου του Δήμου!

Ζητώ την ψήφο όλων των πολιτών του δήμου Ελασσόνας, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, ανεξαρτήτως του τι μπορεί να ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή!

Σε δυο μέρες το δίλλημα είναι ένα:

Ή προχωρούμε μπροστά για να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο κοστολογημένο, με σαφείς στόχους και έργα σε ολόκληρο τον Δήμο Ελασσόνας ή ξεκινάμε τα πειράματα χάνοντας χρόνια πολύτιμα.

Ζητώ την ψήφο σας για να μην επιτρέψουμε κανένα πείραμα στη διοίκηση του δήμου!

Ζητώ την ψήφο σας για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στους κατοίκους της Ελασσόνας να αισθάνονται υπερήφανοι και ασφαλείς, όσον αφορά το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Μιλώντας για έργα και σχέδιο επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον Κώστα Αγοραστό για τη νέα, μεγάλη, του νίκη! Ο λαός ξέρει και αναγνωρίζει, τόσο την προσπάθεια, όσο και το αποτέλεσμα. Καλό είναι λοιπόν κανείς να μην αγνοεί την κρίση του λαού.

Κώστα γνωρίζω πως ο δήμος Ελασσόνας είναι στις προτεραιότητές σου, και είμαι σίγουρος πως μετά την νίκη μας την Κυριακή, θα μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά ένα ακόμα πιο φιλόδοξο σχέδιο, με στόχο έναν Δήμο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν.

 

Κυρίες και κύριοι,

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την ευθύνη διακυβέρνησης του δήμου Ελασσόνας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που είχε άμεση σχέση με την οικονομική πολιτική που επέβαλλαν οι δανειστές και η ατολμία του δικού μας πολιτικού συστήματος, στη χώρα μας.

Κληθήκαμε να διαχειριστούμε την χρεοκοπία της χώρας μας σε τοπικό επίπεδο. Οι περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν τέτοιες, που με μεγάλη δυσκολία μπορούσε κανείς να υλοποιήσει όλα όσα οραματιζόταν για τον τόπο του και είχε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες. Εάν συνυπολογίσει κανείς την ΣΑΤΑ με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), μπορούμε να μιλάμε για περικοπές που, σε περιπτώσεις, ξεπερνούσαν το 75%!

Ωστόσο, αυτό δεν μας εμπόδισε να προτείνουμε, να διεκδικήσουμε, και τελικά να υλοποιήσουμε.

Να θυμίσω χαρακτηριστικά, πως το μεγάλο έργο της τηλεμετρίας, ένα έργο που το βρήκαμε να έχει απενταχτεί από το ΕΣΠΑ εξαιτίας της τεράστιας καθυστέρησης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καταφέραμε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις να το εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να χρηματοδοτηθεί με 2.700.000 ευρώ, και σήμερα να λειτουργεί με, συνολικά, 110 εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για ένα έργο με το οποίο η ΔΕΥΑΕΛ θα μπορεί πλέον να διαχειρίζεται, με ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το νερό της επαρχίας Ελασσόνας.

Είναι το έργο αυτό που έδωσε τα επιστημονικά εκείνα στοιχεία που ακύρωσαν οποιαδήποτε μομφή και κατηγορία για το «νερό της Κρανιάς», ένα θέμα που «σηκώθηκε» πολύ ψηλά προεκλογικά, γιατί με τον τρόπο αυτό ο συνυποψήφιος διεκδικητής του δευτέρου γύρου νόμιζε πως θα δημιουργούσε πρόβλημα στη δημοτική αρχή.

Αυτό είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα ολόκληρης της φιλοσοφίας και της πολιτικής σκέψης που διέπει τον υποψήφιο δήμαρχο. Ευτυχώς είναι μόνος…

Από την πρώτη μέρα, όμως, που αναλάβαμε τον δήμο Ελασσόνας, βρεθήκαμε απέναντι και σε έναν απόλυτο παραλογισμό.

Ενώ, εγώ ο ίδιος ήμουν αυτός που ζήτησα από τους δημότες της Ελασσόνας «ούτε μια μέρα ανοχή», ήμουν εγώ ο ίδιος που δέχθηκα αναρίθμητες επιθέσεις, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, με προσωπικά, πολλές φορές, χτυπήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν από πολιτικό πολιτισμό.

Μπορεί να χαλάσαμε την σούπα κάποιων που είχαν συνηθίσει τον δήμο Ελασσόνας προσωπικό τους φέουδο.

Μπορεί να βάλαμε τέλος σε αντιλήψεις προσωπικής τακτοποίησης και οικονομικής ευημερίας, με μοχλό τις αναθέσεις έργων.

Μπορεί να κάναμε και λάθη στους χειρισμούς υποθέσεων ή στην επιλογή συγκεκριμένου συνεργάτη.

Μπορεί να φανήκαμε, ίσως, άτολμοι ώστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα σε μια πλήρη εξυγίανση χρόνιων παθογενειών, τις οποίες γνωρίζει και συζητά ολόκληρη η Ελασσόνα εδώ και χρόνια.

Δεν κάναμε όμως πίσω.

Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε.

Δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ την αξιοπρέπεια και το μέλλον αυτού του τόπου.

Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ κάναμε δουλειές και οικογένεια, εδώ αφήνουμε το δικό μας στίγμα, πλέον, και στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν, σε καμία περίπτωση, να πράξουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάναμε: προστατέψαμε τα συμφέροντα του δήμου και των συμπολιτών μας, όπως, πιστεύω, θα έπραττε ο καθένας που θα αναλάμβανε την ευθύνη της διακυβέρνησης.

Είμαστε εμείς αυτοί, που και την επόμενη μέρα στη διοίκηση του δήμου, δεν θα διστάσουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με όποιον προσπαθήσει να βλάψει τα συμφέροντα του Δήμου, δηλαδή τα συμφέροντα τα δικά σας.

Μικρή σημασία έχει για μας, αν αυτός ανήκει στην δική μας παράταξη ή σε κάποια άλλη.

Κανείς δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση τους κώδικες τιμής και τις ηθικές αξίες τις οποίες πρεσβεύουμε. Σ’ αυτό θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος:

Συμφέροντα, είτε προσωπικά, είτε επιχειρηματικά, που μπορεί να σκέφτονται ότι θα ζημιώσουν τον δήμο μας, θα μας βρουν απέναντι!

 

Φίλοι και φίλες,

Πολίτες του Δήμου Ελασσόνας

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου βάλαμε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινούμασταν, αρνούμενοι να έρθουμε σε σύγκρουση με οποιονδήποτε πολιτικό αντίπαλο. Θελήσαμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, ανοίγοντας την κουβέντα της αντιπαράθεσης μόνο επάνω στους προγραμματικούς άξονες, για το καλό του τόπου. Αρνηθήκαμε να έρθουμε σε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν εκ των άλλων υποψηφίων δημάρχων.

Δυστυχώς αυτή μας η απόφαση θεωρήθηκε από τον κ. Γάτσα ως αδυναμία. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, μιας και χθες ο ίδιος εξαπέλυσε, για μια ακόμη φορά, προσωπικές επιθέσεις, να απαντήσουμε, ώστε όλοι οι δημότες να γνωρίζουν την αλήθεια.

Όντως οι πολίτες ψήφισαν συνεργασία την προηγούμενη Κυριακή. Μας έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα και μας ζήτησαν να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας, με βάση τον νέο εκλογικό νόμο.

Η όποια συνεργασία όμως δεν μπορεί να γίνει πίσω από κλειστές κουρτίνες και σκοτεινά γραφεία, ανταλλάσσοντας θέσεις και αξιώματα.

Θα πρέπει να γίνεται στο φως και βάση να έχει μια προγραμματική συμφωνία.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μιλάει για «συνεργασία» με τις υπόλοιπες παρατάξεις, χωρίς να καταθέτει δημόσια το πρόγραμμά του;

Με βάση ποιο προγραμματικό σχέδιο γίνεται η όποια κουβέντα;

Είναι όμορφα τα λόγια που εντυπωσιάζουν, αλλά όταν στερούνται νομιμοποιητικής βάσης, τότε αποκαλύπτουν τις πραγματικές επιδιώξεις αυτών που τα εκφέρουν.

Ο κ. Γάτσας, συνεχίζοντας το γνωστό τροπάριο που επαναλαμβάνει πέντε ολόκληρα χρόνια, έκανε, για μια ακόμη φορά λόγο για τους «ειδικούς συμβούλους». Αναρωτιέμαι ειλικρινά, αφού ο ίδιος είναι αντίθετος με ένα νόμιμο και αυτονόητο μοντέλο διοίκησης, γιατί ο ίδιος έχει τάξει τις θέσεις των συμβούλων, σε συγκεκριμένα άτομα στην Ελασσόνα;

Έκανε λόγο για «απευθείας αναθέσεις» και για διορισμό προέδρων και αντιπροέδρων στους οργανισμούς. Προφανώς ο ίδιος αγνοεί ακόμα και τα βασικά που διέπουν την λειτουργία ενός δήμου. Όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις, θα μπορούσε ο ίδιος να μας υποδείξει τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να τρέξουν γρηγορότερα όλα τα μεγάλα έργα. Αποφεύγει φυσικά να μιλήσει για την απόλυτη νομιμότητα των ενεργειών της διοίκησης μας, απλά αφήνει σκιές, νομίζοντας πως έτσι θα μπορέσει να εξαπατήσει τους πολίτες.

Μας κατηγόρησε πως ξοδέψαμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δημόσιες σχέσεις, κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά! Φυσικά, ενώ με μεγάλη ευκολία μιλάει για τα «έξοδα», αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στα «έσοδα» και πιο συγκεκριμένα στα 42.000.000 ευρώ που έχουν έρθει στα ταμεία του Δήμου μας για την υλοποίηση του μεγάλου έργου.

Είπε επίσης πως αγνοήσαμε τη διαβούλευση και πως προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις μας, χωρίς τη συνεννόηση και την συνεργασία. Ο ίδιος αποκρύπτει το γεγονός πως οι πόρτες του Δημαρχείου άνοιξαν για όλους τους φορείς και τους πολίτες από την πρώτη μέρα, και πως μέσα σε αυτό συναντηθήκαμε με όλους ανεξαιρέτους τους Συλλόγους και τους φορείς της επαρχίας, αναρίθμητες φορές. Όσον αφορά στις προτάσεις της αντιπολίτευσης που δεν υιοθετήσαμε, τον προκαλούμε να καταθέσει ποιες ήταν αυτές.

Την ώρα που μιλάει με πολύ όμορφα λόγια τη «δημοκρατία», την «συμμετοχή» και τη λειτουργία των θεσμών, αγωνιά να μην θυμηθούν οι πολίτες πως ήταν αυτός και η παράταξη του αυτοί που δεν προσήλθαν δυο φορές στον δημόσιο απολογισμό, προσβάλλοντας έτσι τις δημοκρατικές διαδικασίες για τις οποίες, υποτίθεται, πως κόπτονται.

Ο κ. Γάτσας όμως δεν έκανε τυχαία όλες τις προσωπικές αναφορές και επιθέσεις. Δεν ήταν μόνο το εκκωφαντικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου που τον έφερε στο απόλυτο αδιέξοδο. Είναι η πλήρης απουσία σχεδίου και προγράμματος για το μέλλον του δήμου Ελασσόνας.

Σε μια ομιλία περίπου 2000 λέξεων, πέραν των γενικόλογων αναφορών, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη που να αφορά σε συγκεκριμένη πρόταση για το αύριο του Δήμου. Θεωρεί λοιπόν πως με τις προσωπικές επιθέσεις θα καταφέρει να ξεγελάσει τους πολίτες. Είναι βαθιά νυχτωμένος! Οι πολίτες γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τα πάντα. Γι’ αυτό και την Κυριακή θα του στείλουν ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα!

Δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ τα ίδια πράγματα για τον κ. Καρανίκα, ο οποίος κράτησε υψηλό επίπεδο διαλόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης. Είμαι σίγουρος πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στα βασικά. Σε αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά.

 

Κυρίες και κύριοι,

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσιάζουμε το έργο που έχουμε ήδη παραδώσει στον τόπο μας.

Έργο μετρήσιμο και ορατό, έργο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο συνυποψήφιος δήμαρχος του δευτέρου γύρου αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων ζητημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αναδείξουν ξεκάθαρα, όλο το μεγάλο έργο που έχουμε καταθέσει στους συνδημότες μας.

Από τις απλές τηλεφωνικές γραμμές των χωριών και τη σύνδεση τους με το Internet, το e-banking στο δήμο για πρώτη φορά, το ydata που λειτουργεί η ΔΕΥΑΕΛ και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παρακολουθούν τις καταναλώσεις τους να εκδίδουν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα να πραγματοποιούν την πληρωμή μέσω αυτού του προγράμματος, μέχρι το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο.

Από το Φυσικό Αέριο και τη Σχολή Γαλακτοκομίας μέχρι τις παρεμβάσεις σε όλα τα χωριά, με έργα είτε οδοποιίας, είτε αθλητισμού, είτε τις παιδικές χαρές.

Από την άνθιση του πολιτισμού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε χωριό, μέχρι την εξωστρέφεια και τους ανοιχτούς ορίζοντες, στις Βρυξέλλες και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τους Βιολογικούς καθαρισμούς και αυτούς που σχεδιάζονται πλέον για όλα τα χωριά της επαρχίας μας, τις γεωτρήσεις και τα έργα υδρομάστευσης, μέχρι τα μεγάλα δίκτυα αποχέτευσης που δίνουν οριστική λύση σε προβλήματα πολλών ετών.

Από την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με νέα μηχανήματα, μέχρι την ανακύκλωση των υλικών και τους νέους κάδους παντού.

Από τις ασφαλτοστρώσεις σε ολόκληρο τον Δήμο μας, μέχρι τις έτοιμες παρεμβάσεις για τον νέο Περιφερειακό Δρόμο που θα λειτουργήσει αναζωογονητικά για όλη την επαρχία Ελασσόνας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από τις επαφές μας και τις συνεργασίες με όλα σχεδόν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού καθώς και με φορείς της χώρας, μέχρι τα συνέδρια και τους πανελλήνιους αγώνες, εδώ στην Ελασσόνα.

Από την Πανελλήνια Διοργάνωση ΦΕΤΑ 2018, μέχρι τις εθελοντικές δράσεις και την συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Από τα σχολεία που κάποιοι τα έκλειναν, μέχρι εκείνα τα σχολεία τα οποία ανοίξαμε και στηρίξαμε λειτουργικά όσο μπορέσαμε.

Από τους Ποδηλατικούς και τους ορειβατικούς αγώνες, τα τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ με τη συμμετοχή μικρών παιδιών, αγώνες που έχουν γίνει πλέον θεσμοί, όπως η Ανάβαση της Ελασσόνας μέχρι τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που βγάζουν κάθε χρόνο όλο τον κόσμο έξω και την πόλη να υποδέχεται εκατοντάδες ανθρώπους απ’ ολόκληρο το νομό, τονώνοντας έτσι την τοπική μας οικονομία.

 

Κυρίες και Κύριοι

Η Ελασσόνα αλλάζει!

Και μαζί της αλλάζουμε κι εμείς!

Κάθε μέρα, με μεγαλύτερη εμπειρία και όρεξη για δουλειά, κάνουμε και ένα βήμα μεγαλύτερο, με στόχο να υπερβούμε τα συνηθισμένα, αυτά που κρατάνε τον τόπο μας καθηλωμένο στην μιζέρια και την υπανάπτυξη!

42.000.000 ευρώ έχουν έρθει στο δήμο τα τελευταία πέντε χρόνια, χρήματα είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Όλα αυτά αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και πίεσης στην κυβέρνηση, καταθέτοντας τις προτάσεις και τις μελέτες μας.

Όταν αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου, βρήκαμε στα συρτάρια δυο μελέτες απενταγμένων έργων. Σήμερα έχουμε έτοιμες 27 μελέτες, ενταγμένες στα κατάλληλα προγράμματα, με έτοιμη χρηματοδότηση.

Όλα τα έργα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές!

Τα έργα αυτά αποτελούν το δικό μας όραμα για τον δήμο μας. Ένα όραμα ξεκάθαρο, το οποίο αναλύσαμε με κάθε λεπτομέρεια τις προηγούμενες μέρες.

Μιλήσαμε για το σχέδιο μας για τον Όλυμπο και την αξιοποίηση του, με μοχλό το νέο Προεδρικό Διάταγμα και τη δυνατότητα επενδύσεων που θα φέρουν ζωή στον τόπο και θα αλλάξουν την μορφή της τοπικής οικονομίας.

Μιλήσαμε για μια σύγχρονη Σχολή Γαλακτοκομίας που θα ισχυροποιεί την εμπορική και οικονομική ταυτότητα του Δήμου μας και για το σχέδιο μας να συνδεθεί με τη Σχολή Μελισσοκομίας στο παλιό Καπνεργοστασιο, που θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να λαμβάνουν σύγχρονες γνώσεις που θα τους επιτρέπουν να στηρίζουν πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερα αποτελέσματα τις επιχειρήσεις τους.

Μιλήσαμε για έναν Δήμο φιλικό στο περιβάλλον, ενεργειακά αυτάρκη, ικανό να στηρίξει τις πρωτοβουλίες της ιδιωτικής οικονομίας.

Για τον Ελασσονίτη ποταμό που θα μπει στη ζωή της πόλης και θα αποτελέσει βασικό συστατικό μιας εντελώς διαφορετικής οικιστικής ανάπτυξης.

Για την ολοκλήρωση του Κέντρου Τουριστικής προβολής, της Βιβλιοθήκης, του παλιού Καφενείου, της Αίθουσας Προβολής Τοπικού Πολιτισμού.

 

Έργα έτοιμα να υλοποιηθούν και να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, έργα που υλοποιήθηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν με χρηματοδοτήσεις από τον πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, το ΥΜΕΠΕΡΡΑ, το υπουργείο Εσωτερικών, το LEADER καθώς και από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Για την κατασκευή της νέας Σκεπαστής αγοράς και μετατροπής της σε ένα εκθεσιακό κέντρο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί όλες τις εκθέσεις που έχουμε ως στόχο να φέρουμε στην Ελασσόνα, και από την άλλη να υπάρχει ένας κλειστός και προστατευμένος χώρος για τους παραγωγούς μας.

Για την  κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου στην Ελασσόνα, ένα έργο που υπήρχε στο μυαλό πολλών δημάρχων, και το οποίο πλέον θα γίνει πραγματικότητα.

Όταν οι άλλοι μιλάνε για έργα, εμείς μιλούμε με τα έργα μας! Κι όταν οι άλλοι εξαπολύουν προσωπικές επιθέσεις, επειδή είναι ανήμποροι να δούνε το μέλλον, εμείς τους μιλούμε γι’ αυτό!

Οι πολίτες γνωρίζουν και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Όπως αποφάσισαν και πριν μια εβδομάδα, αναδεικνύοντας τον συνδυασμό μας, πρώτη δύναμη στο δήμο!

Η δική μου αντίληψη για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κρυστάλλινη και ξεκάθαρη: πέραν των, θεμιτών, πολιτικών και ιδεολογικών, πεποιθήσεων του καθενός, και της δικής μας πολιτικής ταυτότητας, την οποία ουδέποτε κρύψαμε, τα κόμματα δεν μπορούν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, πέραν αυτού που ορίζει η ίδια η λειτουργία τους.

Σεβόμαστε εξίσου όλες τις πολιτικές δυνάμεις, θεωρώντας πως όλες δίνουν τη δική τους μάχη για να πάει ο τόπος μας πιο μπροστά.

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο συνδυασμός μας, το 2014, έφερε στους κόλπους του πρόσωπα διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, για τον ίδιο ακριβώς λόγο η διεύρυνση μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη σ’ αυτές τις εκλογές!

Ενώσαμε ανθρώπους με διαφορετικές αντιλήψεις σε έναν αυτοδιοικητικό συνδυασμό που έχει ως στόχο να αλλάξει την εικόνα του δήμου Ελασσόνας.

Το καταφέραμε πριν πολλά χρόνια, πετυχαίνοντας τη σύνθεση και την συνεργασία. Το ίδιο θα πράξουμε και αυτή τη φορά.

Καλώ τους δημότες της Ελασσόνας να δουν και να συγκρίνουν.

Μα πάνω απ’ όλα, τους καλώ να αποφασίσουν με γνώμονα το μέλλον των παιδιών τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Τους καλώ να μας στηρίξουν και να μας δώσουν την εντολή να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε το μεγάλο έργο που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια.

Τους καλώ σε μια μάχη απέναντι στην μιζέρια, στην κακοήθεια, στις αντιλήψεις που κρατούν τον τόπο μας κολλημένο στο χθες.

Καλώ όλους τους Ελασσονίτες να ψηφίσουν για το αύριο!

Είμαι σίγουρος πως όλοι εσείς θα γίνετε μπροστάρηδες σ’ αυτή τη μάχη: στη μάχη του μέλλοντος!

Για σας και για τα παιδιά σας!

Ραντεβού την Κυριακή το βράδυ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την νίκη της Ελασσόνας μας!

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Previous ArticleNext Article